Stap 3 – Heb je dit jaar hypotheekrente afgekocht?

Je hebt hypotheekrente afgekocht als je tussentijds bent overgestapt naar een nieuwe rentevaste periode met een lager rentetarief.

Nee? Ga door naar stap 4.

Ja? Gebruik het formulier 'Melden extra aflossing'. Je krijgt van ons bericht over de verdere afhandeling. Wacht dus met het overmaken van het extra aflossingsbedrag.

Reden?

Waarschijnlijk is al een deel gebruikt van het bedrag dat je boetevrij mag aflossen. Daarom kijken wij eerst na of je boetevrij mag aflossen. Of dat je misschien een boete moet betalen. De boete bij extra aflossen is een vergoeding voor het renteverlies dat Obvion heeft door het vervroegd aflossen van je hypotheek.

Wat is je boetevrije aflossingsbedrag?

Bij ons mag je elk jaar per leningdeel maximaal 20% van de oorspronkelijke hoofdsom van dat leningdeel aflossen zonder dat je hiervoor een vergoeding (boete) betaalt. Dit noemen we je boetevrije aflossingsbedrag.

Let op: Gelden voor jouw hypotheek Algemene Voorwaarden van vóór 24 april 2017? Dan mag je per jaar maximaal 20% van je totale oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen op het leningdeel van je keuze.