Duurzame inzetbaarheid

De duurzame bril gaat bij de werving van nieuwe collega’s ook op. We streven ernaar een zo divers mogelijke organisatie te zijn, omdat we op die manier het beste kunnen samenwerken. Daarnaast stimuleren we bij elke medewerker een gezonde dosis van opleiding en training. Op die manier blijven we bij de tijd!

Een andere belangrijke pijler voor onze medewerkers vinden we vitaliteit. We willen graag dat ze vitaal blijven en daarom stimuleren we ze met de fiets of de e-bike naar kantoor te komen. En organiseren we jaarlijks allerlei acties om kennis te maken met nieuwe sporten. Ze kunnen bijvoorbeeld een running clinic of een proefles yoga volgen.

Daarnaast stimuleren we onze collega’s om met een sportieve actie bij te dragen aan een goed doel. Zo deed een team van collega’s mee aan de Homeride. Zij fietsten 500 kilometer in 24 uur om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen in Limburg. Zo dragen we samen bij aan een tijdelijk thuis voor ouders, die graag zo dicht mogelijk bij hun ernstig zieke kind willen (ver)blijven.