Duurzame samenwerking

Onze samenwerkingspartners kiezen we niet zomaar:

  • De financiële adviseurs en hypotheekadviseurs waarmee wij samenwerken selecteren we op basis van hun kennis en ervaring en kijken we of hun visie op adviesverstrekking aansluit bij onze visie op advies. Ook zijn wij actief in brancheverenigingen en vakorganisaties zoals het New Financial Forum (NFF) en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo kunnen we samen de krachten bundelen voor de toekomst.
  • Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar de duurzaamheid. In 2016 waren wij de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. En onze investeerders reageerden bijzonder enthousiast over deze stap naar duurzame investeringen! We wonnen er zelfs de ‘Green Bond Pioneer Award’ mee. Onze adjunct-directeur en Treasurer Max Bronzwaer vertelt hier meer over.
  • Leveranciers en bedrijfspartners sluiten alleen bij onze innovatiekracht aan als ze duurzaam zijn. Integer en eerlijk zaken doen is essentieel, maar we verwachten ook dat ze samen met ons meedenken aan duurzame maatschappelijke oplossingen. Hiervoor heeft ons moederbedrijf Rabobank ook een Duurzaamheidsverklaring voor zakenpartners opgesteld.
  • Verder zijn wij sponsor van Stichting LEF (Leven en Financiën). Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het financieel bewustzijn van mensen. Zeker bij onze jeugd: de woningbezitters van de toekomst! Hoe wij dat doen? Naast financiële steun geven een aantal van onze collega’s regelmatig gastcolleges om jongeren te leren verantwoordelijk met geld om te gaan.