Opbouw flexibele rentetarief

Het rentetarief voor Obvion Flexibele Rente is opgebouwd uit de volgende variabele onderdelen:

  1. BasistariefDit is de prijs die wij betalen voor het inkopen van geld om hypotheken te financieren.
  2. Doorlopende kostenHiermee betalen wij een deel van onze bedrijfskosten, zoals huisvestingskosten en personeelskosten. Opslagen in verband met ontwikkelingen op de kapitaalmarkten en kapitaalkosten Deze opslagen zijn voor de risico’s die wij lopen als wij hypotheken verstrekken.
  3. WinstAls geldverstrekker kunnen wij deze opslag toevoegen aan ons vermogen. Hierdoor kunnen we geld uitlenen aan toekomstige klanten. We voldoen hiermee aan de vermogenseisen van De Nederlandsche Bank.
  4. Individuele risico-opslag bij hypotheken zonder NHGHeb je een hypotheek zonder NHG? Dan betaal je misschien een extra tariefopslag. De hoogte van die tariefopslag is onder andere afhankelijk van de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde van je woning (= tariefgroep).

Er hangt geen vast percentage aan ieder onderdeel. De hoogte van ieder onderdeel kan maandelijks veranderen. Met als gevolg dat het rentepercentage ook maandelijks kan veranderen. Maar dat hoeft niet. Een rentepercentage kan ook één of meerdere maanden gelijk blijven.

Lees meer over een hypotheek met flexibele rente