Overlijden

Als nabestaande moet je veel regelen wanneer je geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare. Obvion helpt je graag om zaken rondom de lopende hypotheek zorgvuldig af te handelen. Je kunt hiervoor het beste telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 088- 1470 227. Je krijgt dan meer informatie over wat te doen bij een overlijden. In onze brochure voor nabestaanden staan een aantal praktische zaken bij elkaar.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het melden van overlijdenAls iemand overleden is, maakt de gemeente een akte van overlijden op. Obvion heeft een uittreksel van de akte van overlijden en een verklaring van erfrecht nodig. Met de verklaring van erfrecht kan de naam van de overledene van de hypotheek afgehaald worden, als de hypotheek op twee namen staat. Of kan de hypotheek op een andere naam worden gezet. De verklaring van erfrecht kun je aanvragen bij je notaris. De notaris kan je ook adviseren in het maken van belangrijke beslissingen over de mogelijke aanvaarding van de nalatenschap.
  • Uitkering van de overlijdenrisicoverzekeringBij een hypotheek kan een overlijdensrisicoverzekering zijn afgesloten. Met de uitkering kun je de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen. Dit betekent in veel gevallen dat je in de woning kunt blijven wonen. Maak een afspraak met je adviseur om te bespreken wat voor jou de mogelijkheden zijn.