Pilot arbeidsmarktscan

De arbeidsmarktscan is een tool die jouw kansen op de arbeidsmarkt berekent voor de komende 5 jaar. Jouw kansen op de arbeidsmarkt worden uitgedrukt in een cijfer tussen 0 en 100. Zo krijg jij inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt. Tijdens de pilot kun je alleen via de kantoren van Hypotheekshop en Huis & Hypotheek een hypotheek met arbeidsmarktscan bij ons aanvragen.

Wie kan een arbeidsmarktscan aanvragen?

Je kunt een arbeidsmarktscan aanvragen als je uitzendkracht / flexwerker bent. Je moet wel minimaal een jaar hebben gewerkt.

Welke informatie biedt de arbeidsmarktscan?

Met de arbeidsmarktscan krijg je jouw huidige score op de arbeidsmarkt. De score geeft inzicht in hoeveel maanden iemand met jouw profiel naar een baan zal moeten zoeken als je nu werkloos wordt. Je hoort hoe je jouw kansen kunt vergroten door meer flexibiliteit zoals langere reistijd of het aantal uren/dagen per week. Ook krijg je advies hoe je het beste naar een baan kunt zoeken, als dat nodig is.

Hypotheek aanvragen met arbeidsmarktscan

Met de arbeidsmarktscan (score 80 – 100) kom je eerder in aanmerking voor een hypotheek. Of je echt een hypotheek kunt afsluiten, is ook nog afhankelijk van andere zaken zoals bijvoorbeeld je inkomen en de waarde van je woning. Je huidige inkomen telt dan mee alsof je een vast dienstverband hebt.

Tijdens de pilot kun je alleen terecht bij hypotheekadviseurs van De Hypotheekshop of Huis & Hypotheek. Zoek een hypotheekadviseur bij jou in de buurt en laat hem uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn. De adviseur helpt je om een hypotheek aan te vragen die past bij jouw persoonlijke situatie.

Wat is het verschil tussen de perspectiefverklaring en de arbeidsmarktscan?

De perspectiefverklaring is een manier om inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van jouw arbeidskansen. Een persoonlijk gesprek is onderdeel van de beoordeling. De perspectiefverklaring kun je bij een beperkt aantal uitzendorganisaties aanvragen. Met een perspectiefverklaring kom je ook in aanmerking voor een hypotheek met NHG.

De arbeidsmarktscan is vergelijkbaar met de perspectiefverklaring. Op basis van een door jou ingevulde vragenlijst, je opleiding en werkervaring wordt een score berekend. Hiermee krijg je inzicht in je toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Een score tussen 80 – 100 weegt mee in de beoordeling van je hypotheekaanvraag.

Lees meer over de arbeidsmarktscan