Rente verlagen door stijging woningwaarde

Is je huis in waarde gestegen? En heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kan je door de waardestijging in een lagere tariefgroep terecht komen. Omdat de tariefgroep onder andere afhankelijk is van de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde* van je woning. Door een lagere tariefgroep daalt de rente en gaat je bruto maandlast omlaag.

*Heb je al een hypotheek bij Obvion en is je rentevaste periode ingegaan voor 24 april 2017? Dan geldt voor dat leningdeel de verhouding tussen de hypotheekschuld en de executiewaarde van je woning.

Hoe kun je de waarde van je huis bewijzen?

Je moet zelf bewijzen wat de waarde van je huis is. Let er dan op dat je een gevalideerde taxatie laat uitvoeren door een NRVT-gecertificeerde taxateur. Deze gecertificeerde taxateurs zijn aangesloten bij één van de volgende validatie-instituten:
- NWWI
- iValidatie
- Taxateurs Unie
- Taxatie Validatie Instituut (TVI)

Alleen onder bepaalde voorwaarden accepteert Obvion ook een recente WOZ-beschikking.

Hoe kun je de hogere waarde van je huis doorgeven?

Stuur ons het bewijs van de hogere waarde van je huis. Dat kan via e-mail of via post (Obvion N.V. – Postbus 3005 – 6401 DM Heerlen).

Vermeld als onderwerp ‘waardestijging huis’ , noem je hypotheeknummer en vermeld een telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent voor eventuele vragen.

Als je zorgt dat het bewijs van de waardestijging voor de 25e van de maand bij ons is, dan passen wij de waarde aan per de eerste van de daaropvolgende maand.