Test Actuele hypotheekrente Obvion

Op deze pagina vind je de actuele hypotheekrente tarieven voor de drie hypotheekproducten van Obvion. Welk tarief bij jouw situatie past, hangt af van het hypotheekproduct, de risicoklasse, de rentevorm (vast of variabel) en de rentevaste periode die je kiest. Daarnaast is ook van invloed of je de hypotheek met of zonder NHG afsluit. In onderstaand overzicht vind je voor alle combinaties de bijbehorende tarieven.

Hypotheekrente tarieven per product

Klik op het tabblad van het hypotheekproduct (Compact Hypotheek, Basis Hypotheek of Obvion Hypotheek) om de bijbehorende actuele rentetarieven te bekijken.

Je ziet nu de rentetarieven voor de annuïtaire aflosvorm i van de Compact hypotheek i in de tariefgroep met NHG i. van de 5 meest gekozen rentevaste periodes.

Rentevaste periode
Rentevaste periode Rentepercentage

Flexibele Rente is niet mogelijk bij de SpaarGerusthypotheek, spaarhypotheek en SpaarGaranthypotheek.

Toon meer

Andere tarieven van Obvion:

  • Variabele rentevergoeding bankspaarrekening bij Obvion SpaarGerusthypotheek In bepaalde gevallen, die zijn omschreven in de Algemene Voorwaarden Bankspaarrekening SpaarGerust, vergoedt Rabobank Nederland over het tegoed op de bankspaarrekening een variabele rente. Rabobank Nederland kan deze rente altijd wijzigen. De variabele rente is per 9 december 2015 vastgesteld op 1,1% per jaar.
  • Overbruggingskrediet Voor een overbruggingskrediet stellen wij iedere maand opnieuw de rente vast. Het rentetarief voor de maand juni 2016 is 2,8%. In de maand mei 2016 was dit tarief ook 2,8%.
  • Variabele maandrente Voor de maand juni 2016 is het actuele tarief 1,001% (= tarief voor hypotheken zonder NHG t/m 60% EW). Voor leningen met NHG is het variabele tarief 0,1% goedkoper. Dit tarief is gebaseerd op het Euribor-tarief van de laatste werkdag van mei 2016 en kent een opslag die periodiek door Obvion wordt bepaald. Op dit moment is dat een opslag van 1,35%. Eventuele risico-opslagen, onder andere bepaald door de verhouding tussen de executiewaarde van je woning en het totale hypotheekbedrag, komen daar nog bij. Let op: Variabele maandrente kan sinds 23 maart 2009 niet meer worden gesloten. Tevens is het vanaf deze datum voor bestaande klanten niet meer mogelijk om de rentevaste periode te wijzigen naar Variabele maandrente. Voor klanten die wel nog een hypotheek met Variabele maandrente hebben, maken wij iedere maand het actuele rentetarief bekend.

Hypotheekrente historie

Wil je weten hoe hoog de hypotheekrente van Obvion enkele jaren geleden was? Op de pagina Hypotheekrente historie vind je onze rentetarieven vanaf 1999.

Binnen 1 week een hypotheek

Bij Obvion geloven we dat mensen gelukkiger zijn als ze fijn en lekker wonen. Je woonplek is meer dan een huis, het is je thuis. Als je jouw droomhuis dan hebt gevonden, wil je er ook zo snel mogelijk in. Daarom heb je van ons binnen één week jouw hypotheek binnen via je hypotheekadviseur. Ook een hypotheek binnen één week?

Zoek hier een onafhankelijke hypotheekadviseur in jouw buurt