Van Basis Hypotheek naar Compact Hypotheek

Je kunt je Basis Hypotheek aan het einde van je rentevaste periode zonder vergoeding en kosten omzetten naar onze Compact Hypotheek.

Heb je leningdelen die nog niet aan het einde van de rentevaste periode zitten? Dan zijn er wel kosten voor het omzetten van je hypotheek, waaronder een vergoeding (boete) en administratiekosten van € 150.

Als je jouw Basis Hypotheek omzet, lever je een paar extra opties in. Hieronder zie je het verschil tussen Basis Hypotheek en Compact Hypotheek.

Basis Hypotheek

Dit heb je

  • Bij het verhogen van je hypotheek krijg je het laagste tarief van twee meetmomenten

Compact Hypotheek

Dit krijg je

  • Bij einde rentevaste periode krijg je het rentetarief zoals dat geldt op de datum van ons voorstel voor een nieuwe rentevaste periode
  • Bij het verhogen van je hypotheek krijg je het rentetarief dat in onze voorbeeldofferte staat

Heb je nu een hypotheek met Variabele maandrente? Dan kun je deze niet meenemen als je je hypotheek omzet naar de Compact Hypotheek. Je kunt wel kiezen voor Flexibele rente. Bekijk de rentetarieven voor een Compact Hypotheek

Deze extra opties blijven gelden

Wij bieden standaard een aantal extra’s bij al onze hypotheken. Omdat we er voor je willen zijn tijdens de hele looptijd van je hypotheek. Deze blijven dus ook voor jou gelden als je de hypotheek omzet. Denk bijvoorbeeld aan:

Goed om te weten

  • Het is alleen mogelijk je hele lening om te zetten naar een Compact Hypotheek.
  • Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan zijn de hypotheekrente en de spaarrente aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent minder rentelasten betalen. Maar een lagere spaarrente betekent dat je minder rente krijgt over het opgebouwde kapitaal. Hierdoor kan je maandelijkse inleg stijgen. Deze inleg is niet fiscaal aftrekbaar. Onder voorwaarden is wel hypotheekrenteaftrek mogelijk. Neem daarom de (fiscale) gevolgen voor je netto maandlasten mee in je afweging om de rente te verlagen.