Van Obvion Hypotheek naar Compact Hypotheek

Je kunt je Obvion Hypotheek in de laatste 12 maanden van de rentevaste periode zonder kosten en vergoeding omzetten naar onze Compact Hypotheek.

Heb je leningdelen die nog niet aan het einde van de rentevaste periode zitten? Dan zijn er wel kosten voor het omzetten van je hypotheek, waaronder een vergoeding (boete) en administratiekosten van € 150.

Als je jouw Obvion Hypotheek omzet, lever je een paar extra opties in. Hieronder zie je het verschil tussen Obvion Hypotheek en Compact Hypotheek.

Obvion Hypotheek

Dit heb je

Compact Hypotheek

Dit krijg je

  • Bij einde rentevaste periode krijg je het rentetarief zoals geldt op de datum van ons voorstel voor een nieuwe rentevaste periode
  • Bij het verhogen van je hypotheek krijg je het rentetarief dat in onze voorbeeldofferte staat
  • Geen extra rentefaciliteiten

Heb je nu een hypotheek met Variabele maandrente? Dan kun je deze niet meenemen als je je hypotheek omzet naar de Compact Hypotheek. Je kunt wel kiezen voor Flexibele rente. Bekijk de rentetarieven voor een Compact Hypotheek

Deze extra opties blijven gelden

Wij bieden standaard een aantal extra’s bij al onze hypotheken. Omdat we er voor je willen zijn tijdens de hele looptijd van je hypotheek. Deze blijven dus ook voor jou gelden als je de hypotheek omzet. Denk bijvoorbeeld aan:

Goed om te weten

  • Het is alleen mogelijk je hele lening om te zetten naar een Compact Hypotheek.
  • Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan zijn de hypotheekrente en de spaarrente aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent minder rentelasten betalen. Maar een lagere spaarrente betekent dat je minder rente krijgt over het opgebouwde kapitaal. Hierdoor kan je maandelijkse inleg stijgen. Deze inleg is niet fiscaal aftrekbaar. Onder voorwaarden is wel hypotheekrenteaftrek mogelijk. Neem daarom de (fiscale) gevolgen voor je netto maandlasten mee in je afweging om de rente te verlagen.