Van executiewaarde naar marktwaarde

Vanaf 24 april 2017 hanteren we de marktwaarde voor het bepalen van de waarde van je woning, dus niet meer de executiewaarde.

Wat is het verschil tussen executiewaarde en marktwaarde?

De executiewaarde is de waarde van je woning, vastgesteld door makelaar of taxateur, in het geval je noodgedwongen je huis moet verkopen. Tot nu toe hanteerde Obvion bij taxaties met een waarde peildatum vanaf 1 januari 2013 als executiewaarde 90% van de getaxeerde marktwaarde.

De marktwaarde is het geschatte bedrag waarvoor je woning op de datum van de waardebepaling kan worden verkocht. De marktwaarde staat in het taxatierapport.

Wat betekent dit voor je lopende hypotheek?

Voor je lopende hypotheek bij Obvion verandert er pas iets als een nieuwe rentevaste periode start. Op dat moment baseren we de risico-opslagen op de verhouding tussen de marktwaarde en de schuldrest van je lening. Je start een nieuwe rentevaste periode als je: aan het einde van de rentevaste periode een nieuwe periode kiest de Obvion Hypotheek of Basis Hypotheek omzet naar een Compact Hypotheek hypotheekrente afkoopt om zo je rente te verlagen rentemiddeling aanvraagt (alleen mogelijk bij Obvion Hypotheek, niet bij Basis Hypotheek of Compact Hypotheek)