Wat zijn de voor- en nadelen van een levenhypotheek?

Je kunt een verzekering of een beleggingsrekening/-verzekering koppelen aan een levenhypotheek van Obvion. Lees wat de voor- en nadelen voor beide mogelijkheden kunnen zijn.

Levenhypotheek met verzekering

Voordelen

  • Vrije keuze waar je de levensverzekering of beleggingsverzekering afsluit.
  • Mogelijkheid om een lopende levensverzekering te gebruiken.

Nadelen

  • Het doelkapitaal is niet gegarandeerd. Bij tegenvallende beleggingsresultaten is het doelkapitaal mogelijk te laag om je levenhypotheek af te lossen.
  • Indien een box 3 polis gekoppeld is aan je levenhypotheek, heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek

Belangrijk om te weten! Via je verzekering betaal je premies. De einduitkering kan meer of minder zijn dan het bedrag van je levenhypotheek. Hierdoor kun je met een restschuld blijven zitten. Je ontvangt jaarlijks een overzicht van je verzekeraar met de waarde van je polis op dat moment.

Levenhypotheek met beleggingsrekening

In plaats van een levensverzekering mag je ook een beleggingsrekening koppelen aan een levenhypotheek. Bij het kiezen van een maatschappij waar je de beleggingsrekening afsluit, heb je dan niet de vrije keuze. Er zijn een aantal maatschappijen waaruit je mag kiezen. Welke maatschappijen dat zijn vermelden wij in de 'Toelichting bij de Algemene Voorwaarden', kijk hiervoor op de pagina Algemene voorwaarden. Het sluiten van een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht.

Belangrijk om te weten! De einduitkering van de beleggingsrekening kan meer of minder zijn dan het bedrag van je levenhypotheek. Want naast kans op koerswinst is er ook kans op verlies. Dat betekent dat je met een restschuld kunt blijven zitten. Obvion vraagt je om een verwachting van de einduitkering. Je adviseur kan deze voor je opvragen.