Hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Laat je adviseren over een hypotheek die bij je past.

Hypotheekadvies bij Obvion

Als je bij ons een hypotheek afsluit, dan loopt dat altijd via geselecteerde onafhankelijke hypotheekadviseurs. Dat doen we heel bewust, omdat wij geloven dat dit voor jou het beste is. Ook als je al een hypotheek bij ons hebt, kan extra advies het verschil maken. Waarom? Dat leggen we graag uit.

Waarom wij met onafhankelijke adviseurs werken

Een hypotheek is voor velen een complex product. Daarbij wil je geen dingen over het hoofd zien. Een onafhankelijke adviseur is hierbij in onze ogen een goede gids. Hij/ zij kijkt met een objectieve blik naar welke hypotheek het beste bij jou past zonder het totaalplaatje (inclusief eventuele risico’s) uit het oog te verliezen. Op het moment van afsluiten van je hypotheek, maar ook tijdens de looptijd. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan.

Zoek advies!

Wat een adviseur voor jou kan betekenen

Tijdens je zoektocht naar een hypotheek én gedurende de looptijd ervan kan een adviseur je begeleiden. Denk aan:

Voordat je een hypotheek afsluit
kan een adviseur je helpen bij:

  • Het helder in kaart brengen van je wensen, plannen en financiën.
  • Het maken van een gerichte inschatting van je leenmogelijkheden.
  • Het vergelijken van hypotheekverstrekkers qua rentetarieven én voorwaarden.

Tijdens de looptijd:
kan een adviseur je bijstaan met advies over:

  • De financiële en fiscale gevolgen en risico’s van een verandering in je hypotheek.
  • De financiële en fiscale gevolgen en risico’s van een verandering in je persoonlijke situatie. Bv bij een scheiding.
  • Interessante ontwikkelingen rondom jouw hypotheek.


In een hypotheekgesprek vraagt de adviseur je naar de huidige situatie en wensen maar stelt je ook vragen over later. Wat zijn bijvoorbeeld je toekomstplannen op woon- en werkgebied? Wat je nog meer tijdens zo’n gesprek mag verwachten, hebben we voor je op een rijtje gezet in de advieschecklist. Heb je een keuze gemaakt? Dan zal de adviseur de daadwerkelijke hypotheekaanvraag voor je in gang zetten. Hij zorgt dat alle stukken compleet zijn en onderhoudt het contact hierover met je hypotheekverstrekker.

Wat kost een hypotheekadviseur?

De precieze kosten kunnen per adviseur verschillen. De een werkt op basis van een uurtarief, terwijl de ander een vast bedrag rekent. Een oriënterend gesprek is in de meeste gevallen kosteloos. Belangrijk om te weten: een adviseur ontvangt van Obvion geen enkele vergoeding voor een adviesdienst aan jou.

Kosten en meer

Moet alles via een adviseur?

Het afsluiten van een nieuwe hypotheek loopt bij ons altijd via een adviseur. Als je al een lopende hypotheek hebt, dan verwijzen we je over het algemeen door naar een adviseur als jouw wijziging financiële en fiscale gevolgen kan hebben. Want wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft niet per definitie gunstig voor jou uit te pakken. Bijvoorbeeld door extra af te lossen op je hypotheek kunnen je maandlasten dalen maar kan dat ook leiden tot minder fiscale voordelen (minder hypotheekrenteaftrek).

Uiteraard zijn er ook zaken rondom je lopende hypotheek die je rechtstreeks met Obvion kunt regelen. Wat je direct met ons regelt en wat via een adviseur moet, lees je in de brochure ‘je hypotheek veranderen'.

Bel ons gerust!

Natuurlijk kun je ons altijd bellen voor informatie of vragen. Heb je bijvoorbeeld een vraag over een uitbetaling uit je bouwdepot? Dan kunnen we samen kijken naar de status van je verzoek.

Waar in de buurt vind ik een adviseur?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en dan krijg je van ons direct een selectie in jouw buurt.

Zoek adviseur