Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Als je je huis verduurzaamt en dit meefinanciert, zetten wij het geld dat daarvoor bestemd is in het duurzaamheidsdepot. Hier lees je hoe dat werkt.

Het duurzaamheidsdepot in 3 zinnen

 • In het duurzaamheidsdepot zetten we het bedrag dat je energiebesparende maatregelen wilt treffen voor het verduurzamen van je huis.
 • De kosten voor bijvoorbeeld zonnepanelen betaal je uit je duurzaamheidsdepot.
 • Ga je (nog) iets aan je huis verbouwen dat niet perse gericht is op het verduurzamen van je huis? Bijvoorbeeld die gave betonvloer of nieuwe keuken? Dan kunnen we hiervoor een bouwdepot openen.

  Het kan dus soms zo zijn dat je een bouwdepot én een duurzaamheidsdepot hebt. Handig toch? Want zo houd je het kostenplaatje scherp. Tip: Via MijnObvion kun je tussentijds op elk moment het saldo bekijken.

  Energielabel en extra lenen

  Ben je van plan om energiebesparende voorzieningen in je woning te gaan aanbrengen? Dan is het goed om te weten dat je op basis van het energielabel van je woning meestal extra kunt lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen. Bijvoorbeeld € 20.000 extra voor energielabel E, F, G. De totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Je adviseur kan je hier alles over vertellen.


  Facturen declareren? Eenvoudig via MijnObvion

  De betaling van de facturen regel je zelf online via MijnObvion. Eenvoudig en handig. Je hoeft alleen de kopie van de factuur of kassabon te uploaden. Wij regelen de rest.

  Declareren via MijnObvion

  Afbeelding-MijnObvion-inloggen

  Heb je nog geen account? Binnen 1-2 minuten kun je zelf een MijnObvion account maken.

  Hoe werkt het?

  Vanuit het saldo van je duurzaamheidsdepot betalen wij dus de facturen die je tijdens het verduurzamen van je woning krijgt. Bij nieuwbouw aan de hoofdaannemer, bij een verbouwing aan jezelf. Wat moet je doen als de verbouwing klaar is? Dat lees je hieronder.

  Fijn dat je meteen een account voor MijnObvion wilt maken. Jouw hypotheekgegevens moeten dan eerst in onze systemen zijn verwerkt.

  Wacht daarom tot je onze welkomstmail hebt ontvangen. Dit is meestal een week nadat je de hypotheekakte bij de notaris hebt getekend.

  Over het saldo van je duurzaamheidsdepot krijg je een rentevergoeding.

  Heb je een Obvion Woon Hypotheek, dan ontvang je het eerste jaar van de looptijd een rentevergoeding die gelijk is aan de gewogen gemiddelde rente.

  Heb je een Compact, Basis of Obvion Hypotheek dan ontvang je de hele looptijd van het bouwdepot (2 jaar) een rentevergoeding die 1% lager is dan de rente die je gemiddeld betaalt over je lening.

  Vanaf het moment dat je duurzaamheidsdepot is geopend, mag dit maximaal 2 jaar lopen. Soms staan we een langere looptijd toe. Een eventuele verlenging vraag je bij ons aan via MijnObvion bij onderdeel ‘Bouwdepot’. Je moet dan enkele vragen beantwoorden zodat we jouw aanvraag kunnen beoordelen.

  Aanvragen verlengde looptijd duurzaamheidsdepot

  Heb je nog geen account voor MijnObvion? Je kunt eenvoudig binnen 1-2 minuten zelf een account aanmaken. Wil je geen account voor MijnObvion? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de doorlooptijd voor het aanvragen van een verlengde looptijd duurzaamheidsdepot dan langer kan zijn.

  Ben je klaar met de verbouwing? Gebruik dan onderstaand formulier om het aan ons door te geven. Dan kunnen wij het duurzaamheidsdepot sluiten.

  Geld over op je duurzaamheidsdepot?

  Soms blijft er geld over als alle facturen zijn betaald. Dat geld gebruiken we altijd als extra vergoedingsvrije terugbetaling op het leningdeel waar dit duurzaamheidsdepot aan is gekoppeld.

  Vermeld in onderstaand formulier op welk leningdeelnummer de extra terugbetaling moet plaatsvinden (het leningdeelnummer zie je in MijnObvion).

  1. step 1
  2. Bedankt
  step 1

  Veelgestelde vragen over bijvoorbeeld factuurbetalingen

  Klik op de eerste lijst en selecteer het onderwerp waar je vraag over gaat. Klik op de volgende lijst en kies de vraag waarop je een antwoord nodig hebt.

  Zonnepanelen, isoleren, warmtepomp of....?

  Welke duurzame mogelijkheden zijn er voor jouw woning? Wat kosten ze en wat kun je aan energiebesparing verwachten? Is er subsidie mogelijk? De homeQgo huisscan geeft je binnen 2 minuten inzicht. Dat wil je zien.

  Start homeQgo huisscan

  Andere populaire items