Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet kan helpen als je oude huis nog niet verkocht is, maar je de overwaarde nodig hebt om je nieuwe huis te financieren.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke hypotheek. Op deze manier kun je toch alvast je overwaarde gebruiken voordat je oude huis is verkocht. Zodra je oude huis dan is verkocht, betaal je het overbruggingskrediet in één keer vergoedingsvrij terug.

Ons overbruggingskrediet:

 • Bedraagt maximaal de overwaarde van je oude huis.
 • Overbrugt ook de eventueel opgebouwde gegarandeerde (bank)spaarwaarde.
 • Heeft geen extra afsluitkosten!

Het overbruggingskrediet | 6 belangrijke vragen

De maximale overbrugging is 100% van de waarde oude woning minus 2% verkoopkosten minus hypotheekschuld oude woning.

Goed om te weten

 • Oude woning verkocht en 3 dagen bedenktijd verstreken: de waarde van je oude woning is de verkoopsom excl. roerende zaken uit de verkoopovereenkomst (ook als de ontbindende voorwaarden nog niet zijn verstreken).
 • Oude woning nog niet verkocht: dan is de actuele getaxeerde marktwaarde nodig om de waarde van je oude woning te bepalen.

Toon je de waarde van je oude woning aan via een Calcasa Desktop Taxatie? Dan is de maximale overbrugging: waarde oude woning minus 2% verkoopkosten x 90% minus hypotheekschuld oude woning.

   Obvion stelt de volgende voorwaarden aan het overbruggingskrediet:

   • De maximale looptijd is 2 jaar.
   • Je kunt alleen een overbruggingskrediet aanvragen als je ook een hypotheek bij Obvion afsluit.
   • Je oude en nieuwe woning zijn onderpand voor het overbruggingskrediet.
   • Sluit je een overbruggingskrediet af als je oude huis nog niet verkocht is of als je huis is verkocht maar de ontbindende voorwaarden zijn nog niet verstreken? Dan gelden er extra voorwaarden. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

    Met een overbruggingskrediet heb je tijdelijk hogere woonlasten. Die van je nieuwe huis, je oude huis en (de rente over) het overbruggingskrediet. Dit blijft zo tot je oude huis is overgedragen aan de koper en je het overbruggingskrediet hebt terugbetaald.

    Wanneer je kunt aantonen dat je deze hogere lasten gedurende (minstens) 6 maanden kunt betalen, kun je in aanmerking komen voor een overbruggingskrediet.

    Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

    Bij een overbruggingskrediet betaal je tijdens de looptijd alleen rente. Het rentetarief stellen wij elke maand opnieuw vast.

    Op de pagina rentetarief overbruggingskrediet lees je hoe de rente van het overbruggingskrediet is opgebouwd. De actuele hypotheekrente tarieven van Obvion vind je hier.

     Als je een overbruggingskrediet aanvraagt en je oude huis is nog niet verkocht, dan maak je nog kosten voor een gevalideerd taxatierapport of een Calcasa Desktop Taxatie. Dit moet je laten opmaken om de marktwaarde van je oude huis te bepalen.

     Tijdens de looptijd van het overbruggingskrediet betaal je alleen de rente. Terugbetalen doe je in één keer zodra het eigendom van je oude huis werkelijk is overgedragen.

     Is de verkoopopbrengst van je oude huis lager dan je had verwacht? Dan ontvang je misschien niet genoeg geld om het overbruggingskrediet terug te betalen. Of misschien ontvang je juist meer geld dan je verwacht had. In beide gevallen kan dit financiële en fiscale gevolgen hebben.

     Je adviseur kan je hierbij helpen.

       Ja, ik wil een overbruggingskrediet

       Fijn dat enthousiasme! Om het overbruggingskrediet te regelen, verwijzen we graag door naar een onafhankelijke adviseur. Hij kan je niet alleen nóg meer vertellen erover, maar checkt ook of het voor jou wel de meest geschikte oplossing is.

       Zoek adviseur