Met pensioen

Met pensioen

Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

Hypotheek en pensioen

Een hypotheek en pensioen, hoe gaat dat als je een volgende woning wilt kopen? Onze ruimere acceptatieregels bieden je meer kansen. Wij zien namelijk dat veel senioren kleiner willen wonen, maar dat moeilijkheden rondom de financiering ze tegenhoudt. Dat kan anders. Lees hoe!

Voor wie gelden deze ruimere regels?

Deze regeling geldt voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt of die de AOW-leeftijd binnen 10 jaar bereikt én wil verhuizen. Als één van de twee partners hieraan voldoet dan is dit voor ons ook acceptabel.

Ontstaat er een tijdelijk financieringstekort als de oudste aanvrager de AOW-leeftijd bereikt en de jongste aanvrager nog niet? Ook dan hebben we mogelijkheden. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Wat levert dit op?

Doordat wij onze acceptatieregels versoepelen voor deze groep senioren, ontstaan er voor hen meer mogelijkheden. Zo is er ruimte voor:

  • Een huis dat past binnen de levensstijl én
  • Een hypotheek die nog steeds betaalbaar is

Verhuizen hoeft geen belemmering meer te zijn.

Afbeelding-zoek-seniorenadvies

Wil je weten of dit ook voor jou kansen biedt?

Neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Die kan jouw situatie precies inschatten en kijkt wat er mogelijk is.

Zoek een adviseur

Wat verandert er?

De belangrijkste verandering is dat we toetsen of je inkomen voldoende is om de nieuwe lasten te betalen. De werkelijke maandlast van de nieuwe lening moet wel gelijk zijn aan of lager zijn dan de huidige maandlast.

Voor klanten die al gepensioneerd zijn, geldt als hoofdregel een rentevaste periode van minimaal 20 jaar. Zodat je geen schommelingen in de maandelijkse hypotheeklasten hebt. Ben je nog niet gepensioneerd? Dan geldt dit niet voor jou en kun je ook andere rentevaste periodes kiezen. Jouw adviseur kan je meer vertellen over de gewijzigde regels.

Wie gingen je voor?

Lees het verhaal van gepensioneerden Dirk en Paula, zij hadden moeite om na hun pensioen een nieuwe hypotheek te krijgen:

'Eigenlijk wilden we jaren geleden ons grote pand verkopen en inruilen voor een kleiner huis. Maar banken wilden het niet financieren. Eentje zei letterlijk: ‘al is je huis behangen met goud, dan nog financieren we het niet’. Dankzij de versoepelde acceptatieregels en met hulp van een onafhankelijk adviseur lukte het wel! Ze vertellen het zelf:

Lees hun ervaringen