Met pensioen

Met pensioen

Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

Met pensioen gaan

Als je straks met pensioen gaat, wil je natuurlijk van je oude dag genieten. Daarom is het belangrijk om vooraf te weten of je huidige financiële situatie aansluit op je wensen voor de toekomst. Obvion denkt graag met je mee.

Goed geregeld met pensioen gaan

Voordat je met pensioen gaat, doe je er goed aan je financiële plaatje in kaart te brengen. Bijvoorbeeld of je inkomen straks nog voldoende is om de hypotheeklasten te betalen. En past je huidige hypotheekvorm nog wel zo goed? Een adviseur kan je hier mee helpen.

Hoeveel pensioen krijg je?

Als je met pensioen gaat, krijg je geld van de overheid (AOW). Dit is een basis pensioen op grond van een automatische volksverzekering.

Op mijnpensioenoverzicht.nl zie je, naast je AOW, hoeveel en waar je pensioen hebt opgebouwd. Ook zie je wat je nabestaanden krijgen als je komt te overlijden.invoerveld

Van je werkgever krijg je je opgebouwde pensioen, waarvoor je tijdens je loopbaan premies hebt betaald. Als je pensioen ontoereikend blijkt, kun je dit zelf aanvullen. Werk je als ZZP’er of ondernemer? Ook dan is het belangrijk te kijken hoe je met een ZZP pensioenregeling of lijfrenteverzekering spaart voor je oude dag.

Kleiner wonen na pensioen

Je huidige woning verkopen en dan een nieuw kleiner huis kopen. Senioren met deze verhuiswens hebben vaak moeite om een hypotheek te krijgen. Daarom hebben wij onze acceptatieregels verruimd. Lees meer over de mogelijkheden voor hypotheek en pensioen als je een volgend huis wilt kopen.

Pensioen aanvullen met de overwaarde van je huis

Als je hypotheekschuld lager is dan de waarde van je huis, heb je overwaarde. Door je hypotheek te verhogen, kun je de overwaarde opnemen. Om bijvoorbeeld eerder te kunnen stoppen met werken.
Bij het verhogen van je hypotheek kun je te maken krijgen met extra kosten. Zoals advies- en bemiddelingskosten en soms ook taxatiekosten.

Overwaarde huis gebruiken

Het is onder voorwaarden mogelijk de overwaarde te benutten voor het aanvullen van je pensioen. Je adviseur vertelt je graag wat in jouw situatie passend is.

Afbeelding-zoek-adviseur

Tip: Vraag advies wanneer je je pensioen wilt aanvullen

Hoe je het beste je pensioen kunt aanvullen, kun je met je hypotheekadviseur overleggen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je met pensioen gaat.

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt