Zzp-er of ondernemer

Zzp-er of ondernemer

Is een hypotheek ook bij ondernemen of ZZP een goed idee?

ZZP of ondernemer en hypotheek

ZZP en hypotheek: dát is volgens velen een lastige combinatie. Maar is dat ook zo? Obvion denkt graag mee over oplossingen.

Kan ik een hypotheek krijgen?

Ook als startende zzp-er / ondernemer kun je in aanmerking komen voor een hypotheek bij Obvion. Met of zonder NHG. Voor het toetsen van je inkomen hebben we een inkomensverklaring nodig. Een adviseur vraagt de hypotheek voor jou aan.

Inkomensverklaring

Voor het toetsen van je inkomen is een door een rekenexpert opgestelde Inkomensverklaring nodig. De kosten hiervoor kunnen voor ZZP’ers
€ 240 (exclusief BTW) bedragen. Voor complexere berekeningen zijn de kosten hoger.

Sluit je een hypotheek af bij Obvion? Dan ontvang je maximaal €250 van ons als bijdrage in deze kosten. Je krijgt dit binnen 1 maand na het tekenen van de hypotheekakte.

Ga goed voorbereid naar je adviseur

Jij bereidt het adviesgesprek zelf voor. Want als zzp-er of ondernemer is het belangrijk om je eigen situatie goed in beeld te brengen. En dan bedoelen we niet alleen je financiële situatie van de afgelopen én komende tijd, maar ook je woon- en werkwensen.

Begin voor jezelf met het in kaart brengen van je persoonlijke woon- en werkwensen. Denk hierbij aan woonvragen als ‘Aan welke prijsklasse voor een woning denk ik?’, ‘Welke soort woning past bij mijn situatie?’, ‘Heb ik al een hypotheek?’ en zo ja: ‘Krijg ik te maken met een restschuld?’.

Werkvragen zijn meer in de trant van ‘Wat maakt mij uniek?’, ‘Hoe zit mijn uurprijs tegenover anderen?’, ‘Welke opdrachten zitten nog in de pijplijn?’, ‘Hoe ontwikkelt mijn omzet en welke prognoses kan ik maken?’.

Voordat je op gesprek met de adviseur gaat, is het aan te raden om zoveel mogelijk financiële cijfers te verzamelen van je inkomen als zzp-er of van je onderneming.

Deze cijfers heeft de rekenexpert nodig om jouw inkomensverklaring te maken. Wij nemen het toetsinkomen van de rekenexpert over. Je adviseur vraagt de inkomensverklaring voor je aan.

Het kan slim zijn om op papier te zetten wat je in de bovenstaande twee stappen hebt gedaan.

Zo heb je niet alleen alles netjes bij elkaar voor je gesprek met de adviseur, maar laat dit ook zien dat je goed hebt nagedacht over je toekomst als zzp-er of ondernemer.

Afbeelding-zzp-er

Ga voor deskundig advies als je een zzp hypotheek wilt aanvragen

Een hypotheek aanvragen als zzp-er of ondernemer is vaak complex. Zoek daarom een onafhankelijke adviseur in jouw buurt die je verder helpt.

Zoek een adviseur

Wat biedt Obvion nog meer?

Voor jou geselecteerd