afbeelding-hypotheek-kiezen-pageheader

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Hypotheek aanvragen als starter

Een hypotheek aanvragen als starter: volgens ons moet ook een beginner op de huizenmarkt een hypotheek kunnen krijgen. Vaak is je inkomen als starter wel wat lager of je hebt nog geen vast inkomen. Dat maakt het lastiger, maar niet altijd meteen onmogelijk. Wij bieden verschillende startersmogelijkheden. En zetten zo alles op alles voor een start vanuit het hart. Samen met een onafhankelijke adviseur.

Hoeveel hypotheek kan ik als starter krijgen?

Dat is een van de meest gestelde vragen als je voor de eerste keer een huis koopt. En uiteraard ook een belangrijke vraag. Het bepaalt mede in welke prijsklasse je een huis kunt gaan zoeken. Nieuwsgierig hoeveel hypotheek je als starter bij ons kunt krijgen? Onze rekenmodule geeft je een eerste indicatie.

Bereken je hypotheek

Extra hulp aan starters

Kun je niet genoeg geld lenen op basis van je inkomen? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan één van onderstaande opties?


Bespreek met je financieel adviseur of een van deze mogelijkheden ook voor jou interessant kan zijn. Hij kan je ook helpen met het maken van berekeningen. En het kiezen van de beste hypotheek voor jou.

Maak een afspraak met een adviseur in jouw buurt

Energiezuinig huis en je hypotheek

Een minder energiezuinig huis (dus niet met energielabel A of B) is vaak minder duur. Energiebesparende maatregelen kun je dan zelf nemen en financieren met je hypotheek. Weet je dat je op basis van het energielabel van je woning meestal extra kunt lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen? Bijvoorbeeld € 20.000 extra voor energielabel E, F, G.

Energiebesparende maatregelen en hypotheek

Wie is goedkoopste van 't land?

Nog zo’n veelgehoorde vraag. Het veelgehoorde antwoord: de bovenste geldverstrekker in het vergelijkingsrijtje natuurlijk. Maar dat is niet altijd het geval. Voor hypotheken zonder NHG is het meestal de moeite waard​ om te vergelijken op looptijdrente oftewel de gemiddelde rente over de hele looptijd. Zo wordt je rente bij Obvion automatisch aangepast aan een lagere tariefgroep, wanneer je die door je maandelijkse ​(of extra) terugbetaling bereikt. Over de gehele looptijd kun je dan zo maar duizenden euro’s voordeliger uit zijn.

Hypotheekrenteverwachting

Een hypotheekrente verwachting geven is lastig. Dat is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. En dan nog blijft het altijd een voorspelling.

Niemand kan met zekerheid zeggen of de rente in de nabije toekomst daadwerkelijk stijgt of daalt.

Op de rentebarometer geven diverse experts hun mening.

Waarom een hypotheek bij Obvion

    Obvion. Hypotheken vanuit het hart