Hypotheek wijzigen

Hypotheek wijzigen

Als je wensen wijzigen, wil je dat je hypotheek volgt. Ontdek je opties

Aflossingsvrije hypotheek en pensioen

Je hebt een aflossingsvrije hypotheek en pensioen lijkt nog ver weg. Er zijn mensen die in de problemen komen omdat ze hun hypotheeklasten na pensionering niet meer kunnen betalen. Geldt dat ook voor jou?

Met pensioen gaan

Als je met pensioen gaat, is je inkomen waarschijnlijk lager dan je huidige inkomen. Je hebt dan minder inkomen terwijl de hypotheeklasten gelijk blijven. En je kunt minder te besteden hebben omdat de hypotheekrenteaftrek na 30 jaar vervalt. Je doet er daarom goed aan om (samen met een adviseur) te kijken naar je financiële plaatje na je pensioen.

Check je financiële plaatje Check je financiële plaatje

Wat zijn na pensioen je inkomsten en welke vaste kosten heb je iedere maand? Qua hypotheek hoef je niet te wachten totdat je met pensioen gaat om in actie te komen.

Zoek een adviseur

Je toekomstige hypotheeklasten aanpassen

Neem nu al maatregelen om ervoor te zorgen dat je hypotheeklast ook later betaalbaar is. Zodat je fijn in je eigen huis kunt blijven wonen. Dat kan door nu alvast te beginnen met extra terugbetalen op je hypotheek. Je kunt bij ons ook maandelijks extra terugbetalen.

Hypotheek bij Obvion? Doe hypotheekcheck!

Je krijgt in 10 minuten een indicatie van de huidige en toekomstige betaalbaarheid van je hypotheeklasten.

Doe nu de check

Wat als je aflossingsvrije hypotheek al bijna afloopt?

Het is een misverstand dat je een aflossingsvrije hypotheek op het eind niet hoeft terug te betalen. Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente, waardoor je totale hypotheekschuld niet daalt door de maandelijkse betalingen. Aan het einde zul je de totale resterende schuld moeten terugbetalen. Bijvoorbeeld met je spaargeld of de verkoopopbrengst van je huis.

Kun je de hypotheek niet terugbetalen aan het einde van de looptijd? Bij ons is het mogelijk om je hypotheek te verlengen of de bestaande hypotheek te vernieuwen. Bespreek dit met je adviseur.

Ook interessant voor jou