Afbeelding-hypotheekrente-obvion

hypotheekrente_header

Welke hypotheekrente past het beste bij jou? Obvion zet het voor je op een rij.

Actuele hypotheekrente Obvion

Op deze pagina vind je de actuele hypotheekrente van Obvion. Welk tarief bij jouw situatie past, hangt af van het hypotheekproduct, de risicoklasse, hypotheekvorm en de rentevaste periode. Daarnaast is ook van invloed of je de hypotheek met of zonder NHG afsluit. Vul je wensen hieronder in en wij tonen je direct het tarief dat daarbij past. Handig!

Overzicht rentetarieven

Een compleet overzicht van de rentes vind je in onze download met rentetarieven Op deze pagina staan de tarieven van onze laatste rentewijziging op14 november 2017.

Hypotheekrente tarieven op maat

Hoe werkt het? Kies eerst een hypotheekvorm (aflosvorm), bekijk dan in welke tariefgroep je valt en kies als laatste het hypotheekproduct van je voorkeur. De tarieventabel past zich daarna automatisch aan. Je ziet hieronder alvast een voorbeeld van de meest gekozen combinatie. Maak jouw keuze en je zult zien dat de tabel zich hieraan aanpast. Heb je een ABP hypotheek, kies dan hieronder bij Hypotheekproduct voor de Obvion hypotheek.

Aanvangsrente of looptijdrente?

Vraag je adviseur wat jou meer voordeel kan bieden: de laagste rente bij start van de hypotheek of looptijdrente.

Lees meer over looptijdrente

Je ziet nu de rentetarieven voor de annuïtaire aflosvorm i van de Compact Hypotheek i met NHG i.

Rentevastperiode
Rentevastperiode Rentepercentage
MetElkaar tarief * 1,163%
Flexibel ** 1,550%
2 jaar 1,050%
5 jaar 1,150%
6 jaar 1,340%
7 jaar 1,390%
10 jaar 1,740%
12 jaar 2,140%
15 jaar 2,290%
20 jaar 2,480%
30 jaar 3,350%

* Dit is het tarief voor het MetElkaardeel van de Obvion MetElkaarhypotheek. Je familielid of bekende is de uitlener van dat deel. Dit deel mag maximaal 40% van je totale hypotheek zijn en is altijd een annuïtaire aflosvorm. Het tarief is flexibel.

** Flexibele Rente is niet mogelijk bij de SpaarGerusthypotheek, spaarhypotheek en SpaarGaranthypotheek.

Andere tarieven van Obvion:

  • Variabele rentevergoeding bankspaarrekening bij Obvion SpaarGerusthypotheek In bepaalde gevallen, die zijn omschreven in de Algemene Voorwaarden Bankspaarrekening SpaarGerust, vergoedt Rabobank Nederland over het tegoed op de bankspaarrekening een variabele rente. Rabobank Nederland kan deze rente altijd wijzigen. De variabele rente is per 14 november 2017 vastgesteld op 0,60% per jaar.
  • Overbruggingskrediet Voor een overbruggingskrediet stellen wij iedere maand opnieuw de rente vast. Het rentetarief voor de maand januari 2018 is 2,5%. In de maand december 2017 was dit tarief ook 2,5%.
  • Variabele maandrente Voor de maand januari 2018 is het actuele tarief 0,982% (= tarief voor hypotheken zonder NHG t/m 55 MW). Voor leningen met NHG is het variabele tarief 0,1% goedkoper. Dit tarief is gebaseerd op het Euribor-tarief van de laatste werkdag van december 2017 en kent een opslag die periodiek door Obvion wordt bepaald. Op dit moment is dat een opslag van 1,35%. Eventuele tariefopslagen, onder andere bepaald door de verhouding tussen de marktwaarde van je woning en het totale hypotheekbedrag, komen daar nog bij. Let op: Variabele maandrente kan sinds 23 maart 2009 niet meer worden gesloten. Tevens is het vanaf deze datum voor bestaande klanten niet meer mogelijk om de rentevaste periode te wijzigen naar Variabele maandrente. Voor klanten die wel nog een hypotheek met Variabele maandrente hebben, maken wij iedere maand het actuele rentetarief bekend.


Hypotheekrente historie

Wil je weten hoe hoog de hypotheekrente van Obvion enkele jaren geleden was? We bieden onze rentetarieven vanaf 1999.

Bekijk de hypotheekrente historie

Wat doet de rente?

Gaat de hypotheekrente stijgen of blijft deze gelijk? En hoe zit het met de huizenprijzen?

Bekijk de hypotheekrente verwachting

Interesse in onze hypotheken?

Maak dan nu een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Hij kan je meer vertellen over onze hypotheken.

Zoek en plan een afspraak