Rente aanpassen

Rente aanpassen

Nu nóg sneller naar een lagere tariefgroep glijden

Automatisch aanpassen rente bij lagere hypotheekschuld

Een huis kopen is vaak een reden voor een feestje. Maar wist je dat wij de hypotheekrente van jouw hypotheek zonder NHG automatisch aanpassen als je naar een lagere tariefgroep doorglijdt? Dat kan je tijdens de looptijd best wat voordeel opleveren. Zo duurt het feestje nog nét iets langer! Nieuwsgierig hoe dit werkt?

Hoeveel rente betaal jij?

Bij een hypotheek zonder NHG bepaalt de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde van je woning in welke tariefgroep je valt. En daarmee hoeveel rente je betaalt. De verhouding kan tussentijds veranderen, waardoor je in een andere (goedkopere) tariefgroep terecht komt. En bijvoorbeeld minder rente gaat betalen.

Ga je een nieuwe hypotheek afsluiten? Vraag je adviseur dan naar looptijdrente. Looptijdrente kan voordeliger zijn dan een lage rente bij start van de hypotheek.

Nu nog eerder rentevoordeel

Omdat wij onlangs twee nieuwe tariefgroepen toevoegden, kun je nu nog eerder in een lagere tariefgroep terecht komen als je hypotheekschuld daalt. En nog eerder minder rente betalen. Dat kan je best wat voordeel opleveren zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Bekijk onze tarieven

Maar hoe daalt je hypotheekschuld dan?

Als je een annuiteitenhypotheek of lineaire hypotheek hebt, dan hoef je daar niks speciaals voor te doen. Je lost namelijk iedere maand af en zo wordt je totale schuld steeds een beetje minder. Ook door extra af te lossen, gaat je hypotheekschuld omlaag. Glij je hierdoor naar een lagere tariefgroep, dan passen wij de rente automatisch voor je aan.

Tip! Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan kun je ervoor kiezen om de opgebouwde spaarwaarde te gebruiken om in een lagere tariefgroep terecht te komen. Hoe dan? Dat leggen we je op deze pagina uit.