Afbeelding-hypotheekrente-obvion
Welke hypotheekrente past het beste bij jou? Obvion zet het voor je op een rij.

Rente verlagen

Rente verlagen bij je huidige hypotheek van Obvion? Dat kan, bijvoorbeeld als de actuele rente lager is dan het tarief dat je betaalt voor je huidige rentevaste periode. Door het verlagen van de hypotheekrente gaan je bruto maandlasten omlaag. Hoe kun je de hypotheekrente verlagen? Lees op deze pagina welke mogelijkheden je hebt bij Obvion.

  Hoe kan ik mijn hypotheekrente verlagen?

  Door extra aflossen daalt je hypotheekschuld. Hierdoor kun je in een lagere tariefgroep terecht komen waardoor je rente automatisch daalt.

  Naar extra aflossen

  Is je huis in waarde gestegen? En heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kan je door de waardestijging in een lagere tariefgroep terecht komen. Omdat de tariefgroep onder andere afhankelijk is van de verhouding tussen de hypotheekschuld en de marktwaarde* van je woning. Door een lagere tariefgroep daalt de rente en gaat je bruto maandlast omlaag.

  *Heb je al een hypotheek bij Obvion en is je rentevaste periode ingegaan voor 24 april 2017? Dan geldt voor dat leningdeel de verhouding tussen de hypotheekschuld en de executiewaarde van je woning.

  Let op: Je moet zelf met een gevalideerde taxatie bewijzen wat de waarde van je huis is. Dat kan met een recent NWWI-taxatierapport. Alleen onder bepaalde voorwaarden accepteert Obvion ook een recente WOZ-beschikking.

  Hoe kun je de hogere waarde van je huis doorgeven?

  Stuur ons het bewijs van de hogere waarde van je huis. Dat kan via e-mail of via post (Obvion N.V. – Postbus 3005 – 6401 DM Heerlen).

  Vermeld als onderwerp ‘waardestijging huis’ , noem je hypotheeknummer en vermeld een telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent voor eventuele vragen.

  Als je zorgt dat het bewijs van de waardestijging voor de 25e van de maand bij ons is, dan passen wij de waarde aan per de eerste van de daaropvolgende maand.

  Heb je een Obvion Hypotheek of Obvion Basis Hypotheek? En wil je graag je rente verlagen? Dat kan. Je zet dan je hypotheek om naar een Obvion Compact Hypotheek. Je kunt dit eenvoudig regelen zonder een bezoekje aan de notaris.
  Mogelijk betaal je Obvion een vergoeding (boete) én € 150 administratiekosten voor het omzetten van je hypotheek.

  Lees alles over het wijzigen van je hypotheek

  De actuele rente is lager dan de rente die je betaalt voor je huidige rentevaste periode. Jij wilt ook een lagere rente. Je kunt dan tijdens je huidige rentevaste periode overstappen naar een nieuwe rentevaste periode met het lagere rentetarief. Obvion kan een vergoeding vragen voor het renteverlies. Je betaalt ook € 150 administratiekosten.

  Hoe kun je de hypotheekrente afkopen?

  Voor je besluit om tussentijds over te stappen naar de lagere actuele rente wil je natuurlijk graag weten of je een vergoeding moet betalen. Je kunt bij ons alvast een indicatie aanvragen via het contactformulier met als onderwerp ‘hypotheekrente afkopen’.

  Weet je zeker dat je een nieuwe rentevaste periode wilt kiezen? Gebruik dan het formulier Aanvraag rente afkopen om je keuze door te geven. Je krijgt dan van ons een offerte .

  Let op! Je ontvangt een offerte voor een nieuwe rentevaste periode en de nieuwe rente met daarbij de dan geldende Algemene Voorwaarden. Als je de offerte accepteert, gaan deze voorwaarden gelden voor je gehele hypotheek.

  Bekijk de actuele rentetarieven

  Met rentemiddeling profiteer je zonder boete mee van een lagere hypotheekrente. Obvion berekent het gewogen gemiddelde van je huidige en de nieuwe hypotheekrente. Ook kijken we naar de looptijd van de huidige en de nieuwe rentevaste periode.

  Let op Rentemiddelen is alleen mogelijk bij de Obvion Hypotheek. En niet bij de Compact Hypotheek of Basis Hypotheek.

   Naar rentemiddelen

   Hoera, een 10!

   Wij scoren een 10 In het onderzoek van de Consumentenbond naar het risico-opslagenbeleid van hypotheekverstrekkers.

   Ontdek waarom

   Automatische aanpassing rente bij lagere hypotheekschuld

   Heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is de rente o.a. afhankelijk van de verhouding tussen je hypotheekschuld en de waarde van je huis (= tariefgroep). Als je hypotheekschuld daalt, kun je in een lagere tariefgroep terecht komen. Door een lagere tariefgroep krijg je een lagere individuele tariefopslag met daarbij horende rente. Obvion past automatisch je hypotheekrente aan als je in een lagere tariefgroep terecht komt.

   Je hypotheekschuld daalt door:

   Wat gebeurt er als je een verzoek voor rente verlagen hebt gedaan?

   • Offerte: We beoordelen je aanvraag. Als je voldoet aan de voorwaarden, ontvang je een offerte met daarbij de dan geldende Algemene Voorwaarden. Als je de offerte accepteert, gaan deze voorwaarden gelden voor je gehele hypotheek
   • Administratiekosten: Je betaalt ons € 150,- administratiekosten als je gebruik maakt van hypotheek omzetten, hypotheekrente afkopen en rente middelen.
   • Vergoeding renteverlies: Obvion kan een vergoeding vragen voor het renteverlies als je de hypotheekrente afkoopt door tijdens je rentevaste periode over te stappen naar een andere rentevaste periode.
   • Fiscale renteaftrek: Doordat je minder rente betaalt, gaat je fiscale renteaftrek ook omlaag.
   Tip

   Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan zijn de hypotheekrente en de spaarrente aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent minder rentelasten betalen. Maar een lagere spaarrente betekent dat je minder rente krijgt over het opgebouwde kapitaal. Hierdoor kan je maandelijkse inleg stijgen. Deze inleg is niet fiscaal aftrekbaar. Onder voorwaarden is wel hypotheekrenteaftrek mogelijk. Neem daarom de (fiscale) gevolgen voor je netto maandlasten mee in je afweging om de rente te verlagen.

   Onafhankelijk advies bij hypotheekrente verlagen

   Wil je meer weten over de mogelijkheden om je hypotheekrente te verlagen? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt. Hij kan je vertellen wat het beste bij jouw situatie en wensen past. Je krijgt dan te maken met advieskosten.

   Maak afspraak