Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

ZZP of ondernemer en hypotheek

ZZP en hypotheek: dát is volgens velen een lastige combinatie. Maar is dat ook zo? Obvion denkt graag met jou als zzp-er of ondernemer mee over oplossingen. Want vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Wat biedt Obvion als hypotheek voor zzp-er of ondernemer?

Natuurlijk wil je weten wat een hypotheek van Obvion jou als zzp-er biedt:

  • Desk voor ondernemers Een speciaal team dat zich bezig houdt met hypotheekaanvragen van ondernemers. Experts met kennis van het vak én de branche. Zij stemmen direct af met je adviseur.
  • Goede service Het maakt voor ons geen verschil of je een vast dienstverband hebt of zzp-er bent. Je krijgt dezelfde service. Bijvoorbeeld: heb je een hypotheek zonder NHG? Wij passen automatisch de hypotheekrente aan als je tijdens de looptijd in een lagere risicoklasse terecht komt. Wel zo handig!

Ontdek al onze pluspunten

Desk voor ondernemers

Bij Obvion hebben we een speciaal team ingericht voor hypotheekaanvragen van ondernemers: de desk voor ondernemers. Experts met kennis van het vak én de branche. Wanneer maken zij zich sterk?

  • Heb je al een huis op het oog? Dan krijgt je adviseur bij de aanvraag ondersteuning van onze desk voor ondernemers.
  • Heb je nog geen huis op het oog? Maar wil je wel weten wat je kunt lenen zodat je gericht jouw droomhuis kunt vinden? Dan maakt de desk voor ondernemers graag voor jou een vrijblijvende berekening. Ook dat regel je via je adviseur.
  • Onze desk voor ondernemers inschakelen? Dat kan een adviseur voor je regelen.
Foto-laury-weijers

Laury is een van onze experts.

'Het is elke keer een uitdaging om iets dat niet mogelijk lijkt, toch mogelijk te maken. Met grenzen natuurlijk. Het moet verantwoord blijven voor jou als klant en voor Obvion.'

Deskundig advies als je een zzp hypotheek wilt aanvragen

Een hypotheek aanvragen als zzp-er of ondernemer is vaak complex. Zoek daarom een onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Een expert die jou verder helpt.

Zoek adviseur

Kan ik een hypotheek krijgen als zzp-er / ondernemer?

Het aantal zzp-ers in Nederland groeit nog steeds. Ben jij een van hen en wil je een huis kopen? Ook jij kunt bij Obvion in aanmerking komen voor een hypotheek. Het adviesgesprek voer je met een professionele, onafhankelijke adviseur die kijkt wat bij jou past.

Hoe vraag ik dan een zzp hypotheek aan?

Een adviseur vraagt de hypotheek voor jou aan. Jij bereidt het adviesgesprek zelf voor. Want als zzp-er of ondernemer is het belangrijk om je eigen situatie goed in beeld te brengen. En dan bedoelen we niet alleen je financiële situatie van de afgelopen én komende tijd, maar ook je woon- en werkwensen. Onderstaand stappenplan helpt je op weg in deze zoektocht.

Begin voor jezelf met het in kaart brengen van je persoonlijke woon- en werkwensen. Denk hierbij aan woonvragen als ‘Aan welke prijsklasse voor een woning denk ik?’, ‘Welke soort woning past bij mijn situatie?’, ‘Heb ik al een hypotheek?’ en zo ja: ‘Krijg ik te maken met een restschuld?’. Werkvragen zijn meer in de trant van ‘Wat maakt mij uniek?’, ‘Hoe zit mijn uurprijs tegenover anderen?’, ‘Welke opdrachten zitten nog in de pijplijn?’, ‘Hoe ontwikkelt mijn omzet en welke prognoses kan ik maken?’.

Voordat je op gesprek met de adviseur gaat, is het aan te raden om zoveel mogelijk financiële cijfers te verzamelen van je inkomen als zzp-er of van je onderneming. Deze cijfers gebruiken wij vervolgens om een soort health check van je onderneming te doen waarmee we kijken of je onderneming ‘gezond’ is én blijft.

Tip

TIP! Gebruik voor het verzamelen van je financiële gegevens onze handige checklist.

Hoe bepalen we je inkomen als je zzp-er of zelfstandig ondernemer bent?

  • We kijken naar de nettowinst vóór belasting, die je in de voorgaande drie kalenderjaren hebt gehad. We rekenen het gemiddelde van deze drie jaar uit. Is je nettowinst in het laatste kalenderjaar lager dan het gemiddelde? Dan gaan we uit van het lagere bedrag.
  • Wanneer je pas twee volledige kalenderjaren als zelfstandige werkt, dan accepteren we voor het lopende jaar een prognose van de nettowinst afgegeven en getekend door je accountant. We berekenen dan eerst het gemiddelde van de nettowinst van de afgelopen 2 kalenderjaren en de prognose van de nettowinst voor dit jaar. Dat gemiddelde zetten we af tegen de prognose van de nettowinst. Het laagste geldt.

Op basis van bovenstaande twee stappen heb je voor jezelf helder of het kopen van een huis past bij jouw persoonlijke situatie. Het kan slim zijn om dit op papier te zetten. Zo heb je niet alleen alles netjes bij elkaar voor je gesprek met de adviseur, maar laat dit ook zien dat je goed hebt nagedacht over je toekomst als zzp-er of ondernemer.

Handige checklist!

Gebruik deze handige checklist voordat je op hypotheekgesprek gaat. Zo ben je optimaal voorbereid!

ZZP hypotheek berekenen?

Wil je alvast een eerste indicatie van je mogelijkheden? Gebruik onze rekentool maximale hypotheek voor een eerste berekening.

Anderen bekeken ook