Duurzaamheid bij Obvion

Duurzaamheid bij Obvion

Het verduurzamen van de woning voor iedereen bereikbaar maken

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Obvion de groene 'way to go'. Het heeft focus in ons beleid, wat zich uit in bepaalde duurzame proposities. Lees er alles over!

Onze duurzaamheidsvisie

De meeste Nederlanders vinden het belangrijk om hun huis te verduurzamen, maar behalve kleine stappen doen ze vaak weinig. Door het aantrekkelijker te maken om de verduurzaming van woningen te financieren willen we klanten stimuleren om nu echt aan de slag te gaan met verduurzaming en energiebesparende maatregelen te nemen. Gezien onze ambitie neemt Obvion vanzelfsprekend deel aan het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Want zoals onze CEO, Carlo van Kemenade, zegt:

"Wij willen het verduurzamen van de woning voor iedereen bereikbaar laten zijn. Daarin spelen de adviseurs waarmee we samenwerken een essentiële rol. Zij nemen verduurzaming meer en meer mee in hun adviesgesprekken. Door de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen te omarmen en te faciliteren voor de adviseurs creëren we binnen het Sectorcollectief een goed toegankelijk loket om duurzaam wonen mogelijk te maken."

Ons duurzame assortiment

Om een bijdrage te leveren aan verduurzaming van de woningmarkt introduceren we specifieke proposities:

Met de introductie van de Duurzaamheidskorting bij de Woon Hypotheek stellen we adviseurs in staat om klanten met woningen die voldoen aan de energienorm een puik rentetarief aan te kunnen bieden.

Bekijk het scherpe tarief

Het meefinancieren van energiebesparende middelen willen we aantrekkelijker maken. Zodat adviseurs dit gemakkelijk mee kunnen nemen in hun adviesgesprek en kunnen aanbieden aan hun klanten. We verruimen daarom per 6 juli 2020 voor onze Woon Hypotheek de tariefgroep >90 t/m 100% naar >90 t/m 106%. Klanten met een nieuwe aanvraag of verhoging met een Woon Hypotheek in die tariefgroep betalen vanaf 6 juli 2020 geen hoger rentetarief bij een financiering tot en met 106%. Zo kunnen deze klanten hun woning verduurzamen zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van hun rentetarief.  

Lees meer over energiebesparing

Uniek in groene funding

Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar de duurzaamheid. In 2016 waren wij de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. Voor deze groene manier van funding wonnen we verschillende keren een internationale prijs, waaronder in 2020 de Green Bond Pioneer Award.

In de animatie hierboven leggen we in 1,5 minuut uit wat groene funding inhoudt.

Moment of fame

Voor het eerst in de geschiedenis stond ons logo de hele dag (14 september) groot in beeld op Time Square in New York

Obvion maakt deel uit van het Nasdaq Sustainable Bond Network (NSBN).

Het netwerk bevat nu ook informatie over de duurzame transacties van Obvion, waardoor we de zichtbaarheid en transparantie van de impact van onze duurzame financieringsactiviteiten nóg meer kunnen vergroten.

Afbeelding-Obvion-Nasdaq

En er is meer...

Duurzaam te werk

De focus op het milieu, energieverbruik, en ‘groene’ oplossingen is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Maar duurzaam is voor ons ook:

  • maatschappelijke samenwerkingen
  • energiezuinige werkplek voor onze mensen
  • vitaliteit van onze mensen

Ontdek alles over MVO

Op de 'groene' planning

We zijn er nog niet! Duurzaamheid krijgt bij ons volop aandacht. Wij willen van voorkant tot achterkant duurzaam bezig zijn. Lees het interview 'duurzaam ondernemen' in vakblad VVP.

We werken op dit moment nog hard aan de realisatie van:

  • onze 'verduurzaam-propositie'

Blijf ons volgen voor meer!