Meer mogelijk dan gedacht

Meer mogelijk dan gedacht

Na de scheiding kon ik gelukkig in mijn huis blijven

'Gelukkig was er meer mogelijk dan ik dacht'

Cindy is moeder van drie kinderen en wilde na haar scheiding graag in het oude huis blijven wonen. Met beide families hebben ze het verbouwd tot wat het nu is. Van haar toenmalige financieel adviseur hoorde ze dat hij niets voor haar kon betekenen. Gelukkig liep het anders. Hoe het toch goed kwam? Lees haar verhaal!

“Ergens zei mijn gevoel mij dat ik hier kon blijven wonen na mijn scheiding.” vertelt Cindy, al 13 jaar klant bij Obvion. “Dus toen mijn vorige financieel adviseur zei dat hij niets meer voor mij kon betekenen, zakte de moed mij wel even in de schoenen.” In de prachtige, vrijstaande woning hebben de drie kinderen elk een eigen slaapkamer. “Ik heb nog wel even naar andere huizen gekeken maar die waren allemaal kleiner en duurder.”

Kritisch kijken en rekenen

Op een avond zit Cindy samen met haar nicht Collinde Hoofwijk gezellig te borrelen. Ze hebben het natuurlijk ook over het behoud van de woning voor Cindy. Collinde die zelf financieel adviseur is, besluit in het dossier te duiken. Misschien is er toch nog iets mogelijk?

“Ik ben nog eens heel kritisch gaan kijken en rekenen. Toevallig had ik vlak hiervoor ook twee klanten geholpen die in echtscheiding lagen, een vergelijkbaar verhaal als dat van Cindy. Dat maakte dat ik nog één keer in het dossier wilde duiken”, legt Collinde uit.

“Veel financieel adviseurs vragen gelijk naar een echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. Maar dat is er vaak nog niet als je besluit te gaan scheiden. Terwijl het wel met elkaar samenhangt. Als je weet wat je mogelijkheden zijn, kan dit ook in het convenant beschreven worden. En meegenomen worden in de totale oplossing zodat één van beide in het huis kan blijven wonen.”

Samen op zoek

Nadat Collinde alles nog eens terug had gerekend, belde ze met Ingrid van Obvion. “Samen doorliepen we stap voor stap mijn redenatie en de berekening die ik had gemaakt. Voordat ik de stukken officieel wilde indienen, wilde ik weten of het klopte wat ik had bedacht.

Door mijn eerdere ervaring met koppels die uit elkaar gaan, wist ik dat er meer mogelijkheden zijn. Ingrid was heel behulpzaam aan de telefoon. Zó fijn als een hypotheekverstrekker op dat moment echt met je meedenkt. We keken echt samen naar de mogelijkheden voor Cindy. Ik wilde er zoveel mogelijk uithalen en niet alleen omdat het om mijn nicht ging.

Als je gaat scheiden, heb je al genoeg aan je hoofd. Er moet zoveel geregeld worden. Vaak zitten klanten in een situatie waar ze helemaal niet om hebben gevraagd en moeten ze een handtekening zetten onder iets dat ze diep in hun hart helemaal niet willen. Als financieel adviseur beteken je op zo’n moment zoveel meer voor een klant. Je probeert diegene die bij jou aan tafel zit echt te ontzorgen. Daar doe je het voor!" aldus Collinde.

Eind goed al goed

Voor Cindy liep het uiteindelijk heel goed af. Zij kan samen met haar kinderen in het huis blijven wonen. Dicht bij de school van de kinderen, familie en vrienden. Dat lukte door nog eens in haar vraag te duiken en te kijken naar de mogelijkheden. Want echt, vaak is er meer mogelijk dan je denkt als één van beide partners in het huis wil blijven wonen na een scheiding!

Cindy en de kinderen genieten nog elke dag van hun vertrouwde huis. Wij wensen ze veel geluk!