MVO is de 'way to go'

MVO is de 'way to go'

Een betere toekomst voor mens en maatschappij, maakt ons blij

Mensgericht verantwoord ondernemen bij Obvion

Mensgericht verantwoord ondernemen (MVO) vinden we belangrijk bij Obvion. Waarin zit ‘m dat precies? Dat leggen we hieronder uit.

Waarom wij MVO belangrijk vinden

MVO is bij Obvion uitgangspunt van beleid. Goed voor de medewerkers, goed voor onze adviseurs, goed voor onze klanten, goed voor de samenleving. We dragen graag een steentje bij. Hoe? We zoeken de verbinding met de maatschappij en geven invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid. Verder is er ook speciale aandacht voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld in de manier waarop we onze hypotheken financieren of hoe onze werkplek eruit ziet.

Initiatieven vanuit ons MVO hart

Klik op het onderwerp en de info klapt uit:

Vitale en inclusieve samenleving

Onze activiteiten op dit gebied raken een gezonde leefstijl, sport, inclusie en meedoen in de maatschappij. Enkele voorbeelden zijn de Obvion RUN en het verzorgen van gastlessen voor Bank voor de Klas.

We streven er ook naar een zo divers mogelijke organisatie te zijn, omdat we op die manier het beste kunnen samenwerken. Zo werken we samen met de Stichting Leergeld Parkstad. We leven een bijdrage aan de ontwikkelmogelijkheden voor kinderen die in armoede leven. Zo organiseren we jaarlijks een Sinterklaasmiddag voor kansarme kinderen. Ook leveren we periodiek laptops aan de Stichting Leergeld Parkstad.

Verbinding met onze cultuur

Obvion is gevestigd in Heerlen. Veel van haar medewerkers wonen in deze regio. Hierdoor is er een sterke binding met de regio, haar mijnverleden en haar cultuur. We dragen bij aan het in stand houden van de rijke historie van Heerlen, bijvoorbeeld door de ondersteuning van het Nederlands Mijnmuseum.

Prettige woon- en leefomgeving (mens en milieu)

We helpen mee aan een buurt waar mensen langere tijd wonen en die bewoners ook uitnodigt om zorg te dragen voor de eigen leefomgeving. Een buurt met meer kwalitatieve huisvesting, groen en goed onderhouden openbare ruimtes in een duurzame omgeving.

Een voorbeeld: om de wijk Lindeveld (waar ook ons kantoor staat) te verduurzamen werken we samen met de bewoners van deze wijk, Gemeente Heerlen, WoonWijzerWinkel Limburg en andere partners.

Bij het aantrekken van investeerders voor de financiering van onze hypotheken kijken we ook naar duurzaamheid. In 2016 waren wij de eerste in de wereld met het uitgeven van een groene hypothekenobligatie. En onze investeerders reageerden bijzonder enthousiast over deze stap naar duurzame investeringen!

We hebben sindsdien meerdere prijzen op dat gebied gewonnen zoals de ‘Green Bond Pioneer Award' in 2017, 2018 en 2020. In mei 2023 wonnen we twee awards: ‘ESG Issuer of the year’ én ‘ESG deal of the year’. Dit laat zien dat Obvion in Europees verband tot de top behoort op het gebied van duurzame funding.

In slechts 1,5 minuut meer weten over groene funding? Het kan!

Bekijk onze animatie over groene funding

Onze werkomgeving kunnen we uiteraard niet vergeten. Ons pand heeft flexibele werkplekken. Zo gebruiken we alleen de ruimte die we op dat moment nodig hebben. Het licht gaat alleen aan als er iemand in de ruimte beweegt. ‘s Avonds om 20 uur gaan alle lampen bij Obvion uit (behalve in de centrale hal). Dat helpt bij verminderen energiegebruik. Op het dak van ons kantoorpand liggen zonnepanelen.

Brieven naar onze klanten bieden we zoveel mogelijk digitaal aan en we gebruiken FSC papier.

We schenken enkel fairtrade koffie en thee. De verzamelde 'koffiedrab' gaat naar Zwamburg die dit gebruikt om champignons op te kweken. We scheiden ons afval en verzamelen lege plasticflesjes. De opbrengst van het statiegeld doneren we via statiegeldnederland.nl aan de Stichting Voor Parkstad.

De duurzame bril gaat bij de werving van nieuwe collega’s ook op. We streven ernaar een zo divers mogelijke organisatie te zijn. We benutten de verschillen in mensen, zodat iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt en zich in gelijke mate kan ontwikkelen.

Daarnaast stimuleren we bij elke medewerker een gezonde dosis van opleiding en training. Op die manier blijven we bij de tijd! Een andere belangrijke pijler voor onze medewerkers vinden we vitaliteit. We willen graag dat ze vitaal blijven. Daarom bieden we tips over allerlei onderwerpen zoals bewegen, sporten, voeding en mentale zorg.

Rondom toekomstvast wonen zijn wij met meer bezig dan alleen energie. Zo zijn wij niet alleen een voorstander van energiebesparende maatregelen. We geven een duurzaamheidskorting bij woningen die minimaal energielabel A hebben. We zijn aangesloten bij Sectorcollectief Duurzaam Wonen.

Leveranciers en bedrijfspartners sluiten alleen bij onze innovatiekracht aan als ze duurzaam zijn. Integer en eerlijk zaken doen is essentieel, maar we verwachten ook dat ze samen met ons meedenken aan duurzame maatschappelijke oplossingen. Hiervoor heeft ons moederbedrijf Rabobank ook een Duurzaamheidsverklaring voor zakenpartners opgesteld.

Door middel van sponsoring zoeken we de verbinding op met de maatschappij en benadrukken we onze maatschappelijke betrokkenheid.

  • Sport Via sponsoring van sportevenementen onderstreept Obvion het belang dat we hechten aan vitaliteit. Sponsoring kan landelijk plaatsvinden,waarbij de focus ligt op regionaal.
  • MVO We ondersteunen goede doelen en andere MVO activiteiten en sluitenaan bij de maatschappelijke relevantie in de maatschappij die Obvion nastreeft. De focus ligt hierbij primair op MVO-activiteiten in de regio.
  • Cultuur Sponsoring kan landelijk plaatsvinden, waarbij de focus ligt op regionaal. Regionaal omdat onze roots in de regio liggen. Landelijk omdat onze adviseurs zich in heel Nederland bevinden.

Wil jij een sponsorverzoek indienen?

Stuur je sponsorverzoek

Onze MVO partners