Kijk naar wat financieel wél kan, want vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Waarom Obvion? | 10 redenen om voor Obvion te kiezen

Bij Obvion geloven we dat mensen gelukkiger zijn als ze fijn en lekker wonen. Je woonplek is meer dan een huis, het is je thuis. Een hypotheek moet hierbij passen. Die kies je niet voor even. Kijk daarom verder dan het rentetarief, maar neem ook de voorwaarden eens onder de loep. Want vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wat als het bijvoorbeeld even tegenzit? De 10 pluspunten van Obvion hebben we in ieder geval alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Meedenken en op maat gesneden advies

Iedere woonwens is anders. Daarom bekijken wij elke situatie met aandacht en zoeken we naar een verantwoorde financieringsoplossing die bij jouw situatie past. Dit doen we nauw samen met door ons geselecteerde onafhankelijke adviseurs. Zij kijken niet alleen naar wat je maximaal kunt lenen, maar ook naar wat je maximaal wilt betalen. Zo blijf je ruimte houden voor die welverdiende vakantie of de studie van je kind.

2. Direct en automatisch rentevoordeel bij aflossing

Bij hypotheken zonder NHG passen wij de hypotheekrente direct en automatisch aan als je tijdens de looptijd in een lagere risicoklasse terecht komt. Wel zo handig!

3. Wij zijn er voor je in voor- én tegenspoed

Wij staan voor je klaar, ook als het even tegen zit. Dan denken we graag mee in oplossingen. Bijvoorbeeld met RenteParkeren, een Budgetplanner of een Jobcoach.

4. Hypotheek binnen één week

Als je jouw droomhuis hebt gevonden, wil je er ook zo snel mogelijk in. Daarom heb je van ons binnen één week jouw hypotheek binnen via je hypotheekadviseur.

5. Boetevrij aflossen tot 20% van de oorspronkelijke hoofdsom

Elk jaar kun je extra aflossen op je hypotheek. Dit mag je boetevrij (zonder vergoeding) doen tot 20% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag. Bekijk eerst de voor- en nadelen van extra aflossen. Zie je mogelijkheden? Dan helpt ons stappenplan je verder op weg.

6. Mogelijkheden voor flexwerkers

Wij vinden dat mensen met een flexibel arbeidscontract eenvoudiger een hypotheek moeten kunnen krijgen. Flexwerkers die minimaal 1 jaar in dienst zijn bij uitzendorganisaties Randstad, Yacht en Tempo Team kunnen bij ons met een perspectiefverklaring een hypotheek aanvragen. In de toekomst hopen we dit initiatief uit te breiden met meer uitzendorganisaties. Werk je minimaal drie jaar als flexwerker, dan heb je geen perspectiefverklaring nodig. We kijken dan naar je inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.

7. Oversluiten tot maximaal 110% van de getaxeerde waarde

Bij ons kun je het bedrag van je huidige lening, een eventuele boete én de kosten voor het oversluiten financieren tot maximaal 110% van de getaxeerde waarde van je huis.

8. Ouders mogen meetekenen

Bij Obvion kunnen ouders helpen bij het kopen van een eigen woning van hun kinderen. Door garant te staan voor de hypotheek. Je bent zelf uiteraard verantwoordelijk voor het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Maar je ouders zijn op deze manier mede aansprakelijk voor de lening als jij de hypotheek niet meer kunt betalen. Zo helpen we elkaar een handje.

9. Extra service voor ondernemers en zzp-ers

Een hypotheek aanvragen als zzp-er of ondernemer is vaak wat complexer. Daarom hebben wij hiervoor een speciaal expert team ingericht met kennis van het vak. Zij schakelen direct met je adviseur. Samen zorgen zij voor een advies op maat.

10. Geen extra afsluitkosten bij een overbruggingskrediet

Stel je hebt al een nieuw huis gekocht terwijl je oude huis nog niet is verkocht. Dan heb je even tijdelijk twee hypotheken. Een overbruggingskrediet kan in dat geval nodig zijn. Bij ons hoef je hiervoor geen extra afsluitkosten te betalen.