Afbeelding-obvion-hypotheken-wonen

pageheader_wonen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt jouw mogelijkheden inzichtelijk.

Eerste huis kopen

Voor het eerst zelf een huis kopen is extra spannend. Waar let je op voordat je gaat kopen? In welke prijsklasse kun je zoeken? Is dit wel een goed moment? En met wie krijg je allemaal te maken?

Stappenplan bij je eerste huis kopen

Ga je voor bestaande bouw of nieuwbouw, de stad of het platteland, met tuin of balkon? En welke hypotheekvorm past bij jouw situatie? We helpen je graag op weg! In 10 gemakkelijke stappen van droom naar droomhuis. Lees meer op stappenplan eerste huis kopen of bekijk onderstaande video. Wel zo handig!

  Stappenplan huis kopen
  Stappenplan huis kopen

  Hoeveel kun je maximaal lenen voor je eerste huis?

  Deze rekentool geeft je een indicatie hoeveel je maximaal kunt lenen.

  Een hypotheek via jouw adviseur

  Bij Obvion geloven we dat mensen gelukkiger zijn als ze fijn en lekker wonen. Je woonplek is meer dan een huis, het is je thuis. Als je jouw droomhuis hebt gevonden, wil je er zo snel mogelijk in. Je hypotheekadviseur helpt je bij het kiezen van de best bij jou passende hypotheek.

  Lees wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen

  Benieuwd naar onze rentetarieven?

  In onderstaand overzicht vind je de actuele tarieven voor de annuïtaire en lineaire aflosvorm van onze Compact Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

  1,163% 1,550% 1,050% 1,150% 1,340% 1,390% 1,740% 2,140% 2,290% 2,480% 3,350%
  MetElkaar Flexibel 2 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 10 jaar 12 jaar 15 jaar 20 jaar 30 jaar

  Bekijk al onze rentetarieven

  Benieuwd naar een algemeen rekenvoorbeeld van een hypotheek? Hieronder een fictief voorbeeld van een annuïteitenhypotheek van €200.000 gebaseerd op de Compact Hypotheek. Als zekerheid voor Obvion vestig je een hypotheek op jouw woning. Daarnaast is een opstalverzekering nodig en in sommige gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering.

  Totaal kredietbedrag Duur van de kredietovereenkomst Nominale rente NHG Jaarlijks Kosten Percentages (JKP) Termijnbedrag per maand Totaalbedrag
  €200.000 30 jaar/360 maanden 1,88% 2,0% €727 €264.526

  Hypotheek aanvragen als starter?

  Als beginner heb je vaak een lager inkomen of geen vast inkomen. Dat maakt het aanvragen van een hypotheek soms lastiger, maar niet onmogelijk! Obvion biedt starters verschillende mogelijkheden. Zo kan het huis dat onbereikbaar leek toch je eerste eigen huis worden.

  Bekijk onze mogelijkheden voor starters

  Interessant voor starters om te lezen

  • Studieschuld en hypotheek: hoe 'zwaar' telt een studieschuld mee bij het bepalen van je hypotheek?
  • Kosten koper: met welke andere kosten dan de koopprijs moet je rekening houden bij een huis kopen?
  • Ga je voor de eerste keer een huis bezichtigen? Met deze checklist vergeet je de belangrijke zaken niet.
  • Kijk niet alleen wat je kunt lenen, maar ook wat je wílt lenen! Met het Persoonlijk Budgetadvies (Nibud) breng je al je inkomsten en uitgaven in kaart.