Met onze rekenmodules bereken je snel je maximale hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen

Je wilt een huis kopen. Dan wil je graag vooraf weten wat je maximale hypotheek is en wat je maandlasten voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek zijn. Deze rekentool van Obvion helpt je op weg. Ook als je nog geen vast contract hebt of zzp’er bent.

Online hypotheek berekenen: hoe werkt het?

Met onderstaande rekentool kun je gemakkelijk online je hypotheek berekenen op basis van je inkomen. Je hoeft enkel jouw inkomen, dat van je partner en eventuele leningen in te vullen en de tool doet de rest. Wel zo gemakkelijk!

Heb je al een huis op het oog? Dan kun je in stap 2 meteen berekenen welke bijkomende kosten er zijn. En als laatste stap kun je kiezen hoe je de hypotheek gaat terugbetalen. Je selecteert hier een hypotheekvorm en een rentevaste periode en ziet wat dit betekent voor je maandlast. Zo krijg je een goede indicatie van je mogelijkheden.

Tip

Als je klaar bent met stap 3 kun je jouw berekening ook downloaden in een pdf, zodat je de informatie nog eens rustig kunt doorlezen.

Persoonlijk advies

Onze rekentool geeft een indicatie van je mogelijkheden. Maar een hypotheek is maatwerk. Ga naar een onafhankelijke adviseur voor een hypotheekadvies dat goed aansluit bij jouw situatie.

Klaar met rekenen? Enkele handige links: