Afbeelding-zelf-rekenen-hypotheek
Met onze rekenmodules bereken je snel je maximale hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen

Je maximale hypotheek berekenen is vaak de eerste stap van de huizenjacht. Zo weet je wat jij maximaal kunt lenen en binnen welke prijsklasse je een huis kunt zoeken. Met onze rekentool krijg je snel een eerste indicatie. Maar wist je dat je ook meteen ziet welke maandlasten hierbij horen of wat de bijkomende kosten ongeveer zijn? Hoe fijn is dat. Reken je mee?

In 3 stappen je maximale hypotheek berekenen

Je maximale hypotheek berekenen kan in 3 simpele stappen. Vul hieronder de gegevens van je inkomen, huis en hypotheek in en klaar! Je krijgt direct een eerste indicatie van je maximale leenbedrag en de bruto/ netto maandlasten.

Tip! Neem je berekening mee

Klaar met rekenen? In stap 3 kun je de hele berekening meteen downloaden. Neem deze mee naar een hypotheekadviseur voor advies op maat.

Persoonlijk advies bij maximale hypotheek

Onze rekentool geeft een indicatie van je maximale hypotheek. Dat helpt je alvast op weg in je zoektocht naar een huis. Maar een hypotheek zelf is maatwerk en moet passen bij jouw wensen. Een onafhankelijke adviseur kan je hierbij helpen en is in onze ogen een goede gids.

Zoek een adviseur!

Voor jou geselecteerd

Klaar met het online hypotheek berekenen? Dan zijn er nog zoveel meer stappen op weg  naar je droomhuis. We selecteren daarom voor jou enkele relevante artikelen: