Drie bijzondere energiezuinige woningen

Drie bijzondere energiezuinige woningen

Geplaatst op 11 augustus 2014
leestijd 1 minuut 

Energiezuinig wonen is in opkomst. Maar wat zijn nu bijzondere besparende woningen in Nederland? Zo wil ik wonen selecteerde er drie.

Top-3 energiezuinige woningen

  1. ExoNexis Huis, Zwolle
    Het EcoNexis Huis wekt op allerlei manieren duurzame energie op, onder meer via zonnepanelen op het dak. Het huis is daarnaast aangesloten op een slim energienet. Hierdoor krijg je inzicht wanneer er energie ‘over’ is om bijvoorbeeld de was te doen. Ook wordt bijvoorbeeld douchewater hergebruikt in de cv-installatie.

  2. De Rusken, Odoorn
    Bij deze 6 energiezuinige woningen draait alles om het innovatief verlagen van de woonlasten. Bij de bouw is extra aandacht besteed aan de isolatie. Zo is er overal driedubbel glas. Bewoners kunnen via de computer hun energieverbruik in de gaten houden. Ze kunnen zien hoeveel energie ze die dag hebben verbruikt, hoeveel geld ze hebben bespaard of op welke gebieden ze nog meer zouden kunnen besparen.

  3. Passiefhuis, Oijen
    Het Passiefhuis is uitgerust met de modernste isolatie en wekt zelf zijn elektriciteit op met behulp van zonnepanelen. Bovendien heeft het passiefhuis een WKO-installatie, waardoor er geen extra energie nodig is voor warm water.

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.