Dé 13 musthave gratis apps voor huizenbezitters

Dé 13 musthave gratis apps voor huizenbezitters

Geplaatst op 7 september 2016
leestijd 4 minuten 

Apps voor (toekomstige) huizenbezitters zijn er genoeg. Maar welke zijn hot, handig en gewoon gratis? Een shortlist!

Er zijn zoveel apps dat je dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Wij maakten daarom een shortlist van 13 apps die je gewoonweg niet mag missen. Ook zo benieuwd naar deze musthaves?

Shortlist: 13 apps die je niet mag missen

We hebben de shortlist voor je opgeknipt in vier veel voorkomende categorieën. Check ze allemaal!

 1. Huizen zoeken


  Hier wil ik wonen!

  Deze app vergelijkt jouw (toekomstige) woonomgeving met een andere woonomgeving. Vul de postcodes in van de regio’s die je wilt vergelijken en je krijgt informatie over de volgende categorieën: bereikbaarheid, rust, betaalbaarheid, comfort, gezondheid, veiligheid. Deze app is de winnaar van de Open Data Battle, een wedstrijd op initiatief van Rijkwaterstaat en het KNMI

  Open Huis
  Hierin vind je statische, demografische en basis gegevens over huizen. Handig voor jouw huizenjacht. Hoe ver is het fietsen naar de kinderdagopvang? Wat is het gemiddelde inkomen? etc. De gegevens komen van het CBS. Handig om even te checken als je de buurt niet zo goed kent en extra informatie wilt.

  Huisvink
  Met Huisvink kun je woningen van Funda.nl en Jaap.nl importeren die je leuk vindt. Huisvink maakt dan een vergelijking tussen die huizen qua bijvoorbeeld de reistijd naar je werk, de prijs en afmeting etc.

 2. Klussen


  Klus+
  Klus+ heeft 42 van de meest uitgevoerde klussen in haar app opgenomen. Per klus staat er in wat je ervoor nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een vloer leggen, behangen of tuinieren. Met een checklist vink je aan wat je moet hebben en zo heb je gelijk je boodschappenlijstje voor de bouwmarkt.

  Jobado
  Moet er wat geklust worden in huis, maar ben je zelf niet zo handig of heb je geen tijd? Via deze app kun je een buurtgenoot vinden die wellicht deze klus voor je kan klaren. Iedereen die zich aanbiedt is gescreend, maar het zijn niet per definitie gecertificeerde klussers. De betaling loopt netjes via de app.

 3. Besparen


  Reclamefolder
  Alle aanbiedingen en reclamefolders van (lokale) winkels staan in deze app. Je kunt binnen de app verschillende categorieën selecteren zoals Wonen, Supermarkt, Bouwmarkt.

  AFAS Personal Huishoudboekje
  Dit geeft een volledig inzicht in je geldzaken. Op een veilige manier worden al je transacties nauwkeurig gecategoriseerd. Van de Consumentenbond kreeg deze app het hoogste cijfer.

 4. Wonen


  Houzz Interior Design Ideas
  Deze app (in het Engels) is door Google uitgeroepen als ‘Beste App van 2016’. Deze app heeft de grootste database aan woonideeën online. Renoveren of opnieuw inrichten, per kamer, stijl en locatie kun je van alles selecteren en foto’s bekijken. Je kunt zelfs virtueel een meubelstuk plaatsen om te kijken of het mooi staat.

  OmgevingsAlert
  In deze app kun je actuele vergunningsaanvragen bekijken bij jou in de buurt. Welke bomen worden er gekapt? Krijgt de buurman een dakkapel? Of komt er industrie in de buurt? Je kunt het van ieder adres bekijken op een handige kaart, in een lijst of met pushberichten. Voorwaarde is wel dat jouw gemeente mee doet.

  AfvalWijzer
  Vul je postcode en huisnummer in en deze app vertelt wanneer je vuilnis aan de weg moet. Dit kan de avond van te voren of dezelfde ochtend. Wil je geen berichtje, dan kun je gewoon jouw gepersonaliseerde afvalkalender bekijken. Ook geeft de app handige tips en kun je zelf tips delen over hoe je het beste afval kunt scheiden.

  SOS ALARM
  Dé app voor noodsituaties. Bij het openen van de app wordt je GPS ingeschakeld (bij het sluiten van de app ook weer uitgeschakeld). Je alarmeert snel en simpel hulpdiensten die je via GPS weten te vinden. Je wordt automatisch doorverbonden met de alarmcentrale voor telefonische hulp voor de hulpdiensten er zijn.

  Buitenbeter
  Meld via de app (mits je gemeente meedoet) dat de lantaarnpaal voor je deur kapot is of als er gat in het wegdek zit. Maak een foto, geef de locatie door en de gemeente pakt het op.

  Woningcheck
  Aan de hand van vragen en video’s krijg je tips om per ruimte in je huis de kans op brand te verkleinen. Deze app is ontwikkeld door de Brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting.

  Bron: Eigen Huis Magazine | Editie juli/ augustus 2016

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.