Hypotheek via onafhankelijk adviseur | 4 redenen
Een hypotheek afsluiten via een onafhankelijk adviseur, waarom zou ik dat doen? Ben ik dan goedkoper uit? Het antwoord hierop en 3 andere redenen, lees je hier!
Eén ding is zeker; een hypotheek afsluiten doe je niet zo bijster vaak. Maar als je het doet, dan wil je het ook goed doen. Een adviseur is een uitgelezen gids om voor jou een passende route door het hypothekendoolhof uit te stippelen. Maar welke redenen kunnen je nog meer richting adviseur leiden?
Hypotheek afsluiten via onafhankelijke adviseur | 4 redenen om dit te doen
Vooral die derde vind je (of beter gezegd vindt jouw portemonnee) vast leuk!
Compleet advies met jou voorop
Het klinkt o zo cliché, maar is o zo waar; een adviseur kijkt vérder en schetst voor jou een op maat gesneden plaatje. Welke plaatje dan? Nou, een adviseur kijkt eerst naar jou. Naar je financiële ruimte van nu én de toekomst. Ok, je verdient nu een x inkomen. Maar wat is bijvoorbeeld je risico op werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? En welke lasten kun je dragen als je strakjes met pensioen bent (want je hypotheek loopt vaak 30 jaar). Nu duidelijk is wat je kan betalen, kijkt hij naar wat je wilt betalen. Wat zijn je plannen; ga je nog vaak reizen, uitstapjes maken, geregeld buiten de deur eten en noem maar op. Met dit in het achterhoofd vergelijkt hij verschillende hypotheekverstrekkers op de voor jou belangrijke punten. Zodat je uiteindelijk eentje kan kiezen die niet alleen qua prijs, maar ook qua service of extra’s goed bij jou past.
Kennis met hoofdletter K
We zoeken tegenwoordig alles op internet op, want tsja Google is our best friend. Dat maakt ons goed voorbereid maar ook onzeker. Klopt het wel wat ik lees? En geldt dat ook voor mij? Het is fijn als je met die vragen terecht kunt bij een expert. Je gooit je vragen en zorgen op tafel en probeert er samen chocolade van te maken. Vooral in de meer complexe situaties – als je een eigen zaak hebt, in een scheiding zit of met een flinke restschuld zit heb je iemand nodig met kennis en ervaring. Die precies kan inschatten welke consequenties bepaalde keuzes hebben, maar ook welke oplossingen de markt biedt.
Dat scheelt euro’s!
Huh? De advieskosten van een onafhankelijk adviseur zijn toch hoger? Dat is inderdaad vaak zo, maar de kunst is om verder te kijken dan dat. Kijk naar wat de hypotheek je gaat kosten in plaats van wat het hypotheekadvies kost. Onderzoek van de Hypotheekbond (2018) liet zien dat het afsluiten via een tussenpersoon je uiteindelijk duizenden euro’s kan opleveren. Ook Wegwijs schetst met korte rekenvoorbeelden een goed beeld van het financiële voordeel dat onafhankelijk advies je op termijn kan opleveren.
Hete kolen uit het vuur
Een adviseur zet voor jou de aanvraag in gang en stuurt alle paperassen op. Dat scheelt al een hoop werk. Maar hij staat ook paraat als er moeilijke vragen van de geldverstrekker komen of als er bepaalde issues zijn waardoor het allemaal niet zo soepeltjes loopt. Dus wees gerust, die uitgang van het doolhof komt altijd in zicht; met of zonder hindernissen.Wat zeg je ervan? Sta je in de startblokken voor onafhankelijk advies of lonkt toch het pad van zelf een hypotheek afsluiten? Wat je ook kiest, denk er goed over na (goede voorbereiding is het halve werk) en zorg dat het bij jou past.
Leestip! Wil je weten wat een adviseur tijdens de looptijd van je hypotheek kan toevoegen?
Lees dit artikel over hypotheekadvies
Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.