Weg uit de stad met de kids | De redenen op een rijtje

Weg uit de stad met de kids | De redenen op een rijtje

Geplaatst op 11 december 2017
leestijd 2 minuten 

Als je huis vrij vol raakt nu je kids hebt, rijdt de verhuistruck vast al eens door je droom. Daarom dit handige lijstje met pro’s voor scenario ‘Dag stad, Hallo buitenwijk’.

De Duplo reikt tot het plafond en kind nummer twee slaapt op de overloop. Dit kan zo niet langer. Daarom pakken jonge gezinnen massaal hun biezen en slaan de deur van hun 3-kamer appartementje achter zich dicht. Dit blijkt ook uit de CBS-cijfers. Ze zijn het wonen in de grote stad helemaal beu en vertrekken naar een buitenwijk. Horen jullie de lokroep ook?

Weg uit de stad | 4 redenen

Dit zijn de redenen om gillend het (grachten)pand te verlaten. Daaag stad, Hallo vinexwijk!

Goedkoper

Wonen in een stad is al prijzig genoeg, maar verhuizen naar een grotere stek in the big city is nog duurder. Niemand wil leven op water en brood, terwijl papa op Zondag het vlees komt snijden omdat hij zich kapot werkt om de hypotheek of huur te betalen. Dus op naar de grote-mensen-huizen in de randgemeentes waarvoor je niet afhankelijk bent van een bezoekje van de Postcodeloterij (Ggggggoedemiddag!)

Groot, groter, grootst

Bigger is better. Niet altijd natuurlijk, maar als je een gezin hebt, durven we dit standpunt wel in te nemen. Met the family wonen op een krappe 70m2 heeft zo zijn charme. Maar het is ook een bron aan ergernissen. Geen opbergruimte, langs elkaar wringen in de keuken of douchen in het gezelschap van manlief die natuurlijk net moet poe… Laten we zeggen dat naast meer slaapkamers en een grotere keuken, een aparte wc super welkom is.

Groen geluk

Natuurlijk, ook in een stad is groen. Er zijn parken en speeltuinen. Maar laten we eerlijk zijn net buiten de stad is er veel meer groen. En vooral huizen met een (veel grotere) tuin. Dus laat die trampolines en speeltoestellen maar aanrukken! Weg uit de stad = hallo, groen!

Veiligheid

Veel gezinnen ervaren een groter gevoel van veiligheid in een randgemeente dan in de grote boze stad. Het is daar één groot ons-kent-ons feestje. Terwijl in de stad toch anonimiteit de boventoon voert. Daarnaast kunnen de kinderen lekker op de stoep ravotten en de hele buurt onveilig maken, zonder dat jij een burn-out krijgt van al die langs flitsende fietsers en auto’s.  En misschien zitten opa en oma wel om de hoek. Hoe handig is dat!

Van de stad naar een buitenwijk is natuurlijk een stap. Want je geeft er ook wat voor op: de kindvriendelijke juicebar op de hoek, het enorme culturele aanbod en er is altijd wel wat te doen. Maar dat hoef je echt niet te missen, vanuit een randgemeente sta je in een mum van tijd in het bruisende centrum van jouw lievelingsstad. En aan het einde van de dag reis je weer terug naar je ‘havre de paix’. Waar rust en groen op je wachten. En kinderen met rode koontjes van het buitenspelen.

Heb je al een koophuis op het oog?

CHECK HIER IN 3 SIMPELE STAPPEN HOEVEEL JE KUNT LENEN

Misschien is die verhuistruck wel dichterbij dan je denkt!

Sarah van Dee
Sarah van Dee

Freelancer Sarah vertaalt lastige (financiële) stof in heldere en inspirerende artikelen en is niet vies van een beetje humor.