Afbeelding-financien-en-hypotheek

Jouw financiën

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Belangrijke data voor eind 2019

Het einde van 2019 komt dichterbij. Een drukke tijd, voor jou en voor ons. Op deze pagina lees je welke datums we hanteren om ervoor te zorgen dat we jouw verzoek nog dit jaar afhandelen.

Heb je een andere wijziging voor je hypotheek aan ons doorgegeven? In dit overzicht zie je de actuele reactietermijnen.

Wil je nog een omzetting doen en de boetevrije som van 2019 gebruiken? Dan moet je adviseur uiterlijk 15 november de aanvraag bij ons indienen en moet het dossier uiterlijk 25 november 2019 compleet zijn aangeleverd. Alleen dan garanderen wij dat de omzetting per 1 december 2019 ingaat.

Heb je nog declaratie(s) die uit het bouwdepot in 2019 moeten worden betaald? Dan moeten wij hiervoor uiterlijk op 26 december 2019 de declaratie(s) ontvangen.

Nog extra aflossen in 2019? Via MijnObvion kun je met behulp van iDEAL* extra aflossen. Bij aflossingen tot en met 24 december 2019 staat het geld meteen op onze rekening en verwerken wij de extra aflossing nog in 2019. Je ziet je extra aflossing dan staan op de jaarlijkse saldo-opgave van 2019.

Inloggen MijnObvion

*Soms is betaling via iDEAL niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je meer dan je boetevrije aflossingsbedrag wilt overmaken. Dan kun je jouw verzoek toch gewoon via MijnObvion indienen. Wij nemen het dan dit jaar nog in behandeling tot 10 december 2019.

Nog geen MijnObvion account?

Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

MijnObvion account maken

Een extra aflossing op (bank)spaarhypotheken kan niet via iDEAL. Je kunt via MijnObvion wel een verzoek tot extra aflosssing doen. Jouw verzoek moet uiterlijk 2 december 2019* bij ons binnen zijn. Dan zorgen wij ervoor dat we deze aflossing nog in 2019 verrekenen met de hypotheek. Je ziet je extra aflossing dan staan op de jaarlijkse saldo-opgave van 2019.

*Er geldt een langere verwerkingstijd omdat we bij (bank)spaarhypotheken een extra check moeten doen.

Inloggen MijnObvion

Nog geen MijnObvion account?

Maak binnen 1-2 minuten je eigen account aan! Je krijgt dan direct toegang tot je eigen hypotheekgegevens.

MijnObvion account maken

  Wil je in 2019 nog extra storten op je bankspaarrekening? Laat het ons op tijd weten.

  Je hebt een bankspaarhypotheek (SpaarGerusthypotheek)

  Je wilt dat we je extra storting nog dit jaar verwerken op je Bankspaarrekening SpaarGerust. Geef dit dan uiterlijk 2 december aan ons door.

  • Stuur het ingevulde en ondertekende formulier 'Melden extra storting' naar ons toe. Dit kan via post (Postbus 3005, 6401 DM Heerlen) of via een e-mailbericht naar info@obvion.nl met onderwerp 'Extra storten'.
  • Wij beoordelen vervolgens je aanvraag zo snel mogelijk.
  • Daarna ontvang je van ons schriftelijk bericht op welke rekening en met welke omschrijving je de extra storting kunt overmaken.
  • De betaling van je extra storting moet vervolgens uiterlijk 24 december op de bankrekening van Obvion zijn ontvangen.

  Is je extra aflossing bedoeld voor 2020?

  Wacht dan even en maak pas ná 1 januari 2020 geld over.

   Obvion incasseert het maandelijks hypotheekbedrag automatisch van je IBAN-rekeningnummer op de één na laatste werkdag van de maand. Let op: Obvion voert een incasso-opdracht slechts éénmaal uit. Als de incasso niet lukt omdat er onvoldoende saldo op een rekening staat, kun je hierdoor een betalingsachterstand oplopen.

   TIP Meld je aan voor Obvion Incasso Alert, een gratis sms-service. Dan ontvang je een sms-bericht drie dagen vóór de datum dat Obvion je hypotheekbedrag incasseert.

   Overzicht incassodatums

   Bestaande aanvragen

   Wil je het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid van je ex-partner in 2019 definitief afronden? Je adviseur moet dit dan aan ons kenbaar maken en vóór 9 december 2019 je dossier compleet bij ons aanleveren.

   Nieuwe aanvragen

   Als je adviseur voor jouw aanvraag nog een toets in 2019 wilt laten doen, moet de aanvraag, inclusief de inkomensgegevens, uiterlijk 9 december 2019 bij ons binnen zijn.

   Niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.