Afbeelding-huis-kopen-pageheader

Huis kopen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt je mogelijkheden inzichtelijk.

Eerste huis kopen

Een eerste huis kopen is extra spannend. Waar let je op voordat je gaat kopen? In welke prijsklasse kun je zoeken? Elke situatie is anders. We helpen je graag op weg naar jouw eerst koophuis.

  Stappenplan huis kopen

  Als je voor het eerst een huis gaat kopen, heb je waarschijnlijk vragen over hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden.
  Met dit stappenplan lichten we de 7 belangrijkste stappen toe.

  Stappenplan 1e huis kopen

  Bereken maximale hypotheek

  Hoeveel hypotheek kun je ongeveer krijgen? Wel zo handig om dat te berekenen voordat je op zoek gaat naar een huis. Zo weet je in welke prijsklasse je kunt zoeken. In onze rekentool zie je ook een indicatie van de maandlast.

  Bereken maximale hypotheek

  Kosten bij je eerste huis kopen

  Wist je dat je voor maximaal 100% van de waarde van de woning een hypotheek kunt afsluiten? Dat wil zeggen dat je géén bijkomende kosten kunt meefinancieren in je hypotheek. Je kunt te maken krijgen met kosten voor het hypotheekadvies, kosten koper en kosten voor taxatie van de woning.

   Huis kopen en zelf energiezuinig maken

   Iets om bij stil te staan: kijk ook eens naar minder energiezuinige huizen (dus niet met energielabel A of B). Deze zijn vaak minder duur. En als je zelf energiebesparende maatregelen in je nieuwe huis aanbrengt, kun je op basis van het energielabel van je woning meestal extra lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen. Bijvoorbeeld € 20.000 extra voor energielabel E, F, G. Je adviseur kan je hier alles over vertellen.

   Lees meer over energiebesparende maatregelen en hypotheek

   afbeelding-keuzehulp-hypotheek-afsluiten

   Eerste huis kopen is hypotheek kiezen

   Een onafhankelijk adviseur helpt je om verschillende aanbieders te vergelijken. Hij kijkt daarbij o.a. naar jouw financiële positie, wensen en risico’s. Zo helpt de adviseur jou een hypotheek te kiezen die het beste bij jou past.

   Zoek een adviseur bij jou in de buurt

   Waarom een hypotheek bij Obvion

   Lees dit ook eens: