Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Verhuisregeling

Met de Verhuisregeling van Obvion kun je je huidige rentecondities onder bepaalde voorwaarden meeverhuizen naar je nieuwe koophuis. Dit kan interessant zijn als de rente voor een vergelijkbare hypotheek op dit moment hoger is.

Hoe werkt de verhuisregeling

Foto-Verhuisregeling

Met de Verhuisregeling kun je je huidige rentepercentage meeverhuizen (voor de restant hoofdsom tot de einddatum van de huidige rentevaste periode) naar je nieuwe hypotheek bij Obvion.

Misschien interessant voor jou als de rente nu hoger is voor soortgelijke hypotheken.

Goed om te weten:

Voor de Compact, Basis, Obvion en ABP Hypotheek gelden nu dezelfde voorwaarden voor de Verhuisregeling (Meeneemregeling) als voor een Woon Hypotheek.

Let op! Bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek kijkt Obvion altijd naar de verhouding tussen de waarde van de nieuwe woning en het hypotheekbedrag. Hierdoor kan de tariefgroep en dus je rentepercentage wijzigen. We beoordelen of de nieuwe hypotheek betaalbaar is volgens ons acceptatiebeleid.

Wat zijn de voorwaarden?

De Verhuisregeling is alleen mogelijk als je aan een aantal voorwaarden voldoet (zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden). Afhankelijk van of je huidige woning wel of niet verkocht is, gelden er andere regels. Neem voor meer informatie contact op met je adviseur. Hij kan je vertellen wat het best passend is in jouw situatie. Houd rekening met onderstaande voorwaarden.

 • Je dient uiterlijk 1 werkdag voor de terugbetaling van de hypotheek schriftelijk bij ons kenbaar te maken dat je op een later moment gebruik wilt maken van de Verhuisregeling. Gebruik hiervoor het formulier op obvion.nl/meeverhuizen. We 'reserveren' de rente dan voor je.
 • Na het terugbetalen van je hypotheek heb je dan 6 maanden de tijd om de Verhuisregeling in te zetten en je rentevoorwaarden mee te verhuizen. Dat betekent dat de aanvraag voor je nieuwe hypotheek binnen deze termijn bij ons binnen moet zijn.
  • Bij het aanvragen van de nieuwe hypotheek kun je vermelden dat de Verhuisregeling van toepassing is.
  • Het bedrag waarvoor je gebruik kan maken van de Verhuisregeling stellen wij vast op de aanvraagdatum van de hypotheek voor je nieuwe woning. Hierbij houden wij rekening met het terugbetaalschema en de eventuele opgebouwde spaarwaarde op de (verwachte) passeerdatum.
  • Zodra de hypotheek is gepasseerd, start de Verhuisregeling waardoor het oude rentepercentage tot de huidige einddatum van de rentevaste periode meeverhuist naar de nieuwe hypotheek.
  • Per de 1e van de maand volgend op de passeerdatum van de nieuwe hypotheek betaal je voor de oude hypotheek het 'verhuistarief'.
   Let op: totdat de oude woning is verkocht en de hypotheek geheel is terugbetaald, blijft ook het maandbedrag verschuldigd. Dat betekent dat we tweemaal incasseren: voor de oude én de nieuwe hypotheek.

  Let op: de oude hypotheek moet je uiterlijk binnen één jaar na start van de hypotheek voor je nieuwe huis terugbetalen.

   Heb je voor je nieuwe huis een hogere hypotheek nodig dan je huidige restant hoofdsom?

   Dan betaal je voor het verschil de actuele rentetarieven en gelden de voorwaarden die Obvion op dat moment hanteert voor soortgelijke hypotheken.

   De nieuwe hypotheek blijft automatisch dezelfde hypotheeksoort. Een Woon Hypotheek blijft een Woon Hypotheek en een Compact Hypotheek blijft een Compact Hypotheek.

   Je kunt dus niet tegelijkertijd je huidige rentecondities verhuizen en je hypotheeksoort wijzigen.

   Je kunt wel een andere hypotheekvorm kiezen voor de nieuwe hypotheek. Bijvoorbeeld je aflossingsvrije hypotheek wijzigen naar een annuïteitenhypotheek. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

   Let op! Heb je een (bank)spaarhypotheek of een levenhypotheek? En wil je het leningdeel meeverhuizen, maar niet in deze hypotheekvorm? Vraag dan bij je adviseur naar de mogelijkheden.

   Je krijgt een voorbeeldofferte met ons rente aanbod. Deze rentetarieven blijven we voor jou hanteren, onder de voorwaarden zoals opgenomen in de voorbeeldofferte.

   In de voorbeeldofferte vragen we stukken en informatie op. Na ontvangst beoordelen wij deze informatie en jouw kredietwaardigheid. Na een positieve beoordeling sturen wij je een bindend aanbod.

   Verlengen geldigheidsduur bindend aanbod

   We verlengen het ondertekende bindend aanbod automatisch. Het hangt af van de hypotheeksoort hoe lang:

   • Compact Hypotheek met 9 maanden
   • Basis Hypotheek met 8 maanden
   • Obvion Hypotheek met 8 maanden
   • Woon Hypotheek bij bestaande bouw met maximaal 9 maanden en bij nieuwbouw met maximaal 6 maanden

   We rekenen nu geen verlengingskosten.

   Annuleren bindend aanbod

   Annuleren is kosteloos binnen de oorspronkelijke geldigheidsduur. Je betaalt 1% annuleringskosten over de totale hoofdsom bij annulering of niet afnemen van de geldlening in de (automatisch) verlengde periode. Voor een eventueel overbruggingskrediet of leningdeel met flexibele rente betaal je geen annuleringskosten.

   In de volgende situaties hoef je geen annuleringskosten te betalen:
   - ontbinding koopcontract door de verkopende partij;
   - bij overlijden partner;
   - bij echtscheiding of ontbinden samenlevingscontract;
   - wanneer de hypotheek niet langer verantwoord is als gevolg van inkomensverlies.

   We vragen je dan wel om de reden aan te tonen.

   hypotheek afsluiten via onafhankelijk advies

   Ga voor advies over de Verhuisregeling!

   Je onafhankelijke adviseur kan meer over de Verhuisregeling vertellen en uitrekenen of het voor jou interessant is.

   Zoek adviseur in jouw buurt