Afbeelding-overlijden-en-hypotheek

Overlijden

We wensen u sterkte met uw verlies en helpen u met praktische zaken voor de hypotheek

Hypotheek regelen na een overlijden

Allereerst veel sterkte toegewenst met uw verlies. Als een dierbare komt te overlijden, moet u vaak nog van alles regelen. In deze moeilijke tijd helpen we u graag op weg. Op deze pagina leggen we in enkele stappen uit wat u moet doen om het wijzigen van de hypotheek te regelen.

Stappen bij overlijden

U kunt het overlijden melden via het online meldingsformulier.

Staat de hypotheek ook op uw naam en heeft u een MijnObvion account? Meld het overlijden dan via MijnObvion (u moet eerst inloggen).

U kunt het overlijden natuurlijk ook via uw adviseur melden. Hij kan ook de financiële gevolgen met u bespreken.

Heeft u het overlijden aan ons doorgegeven? Dan krijgt u een bevestiging van ons.

Ook sturen we een informatiepakket mee zodat u de verschillende situaties rondom voortzetten van de hypotheek of verkoop van de woning kunt lezen. En welke gegevens en documenten we nodig hebben om dit te regelen.

Na het overlijden loopt de hypotheek gewoon door. Wel moet er van alles worden geregeld en wijzigt de financiële situatie. Zo staat u voor de keuze of u in de woning wilt blijven wonen of gaat verkopen? Misschien wil een van de erfgenamen in de woning gaan wonen. Of wilt u de hypotheek voortzetten.

Het is belangrijk dat u ons uw keuze zo snel mogelijk laat weten via het formulier ‘Wijzigingsformulier hypotheek na overlijden’.

Uw onafhankelijk adviseur en/of notaris kunnen u informeren en adviseren over wat het beste past in uw situatie. Wellicht hebben wij nog aanvullende gegevens nodig om de wijziging van de hypotheek te kunnen beoordelen, bekijken en verwerken.

Door het overlijden van een dierbare kan uw persoonlijke (financiële) situatie wijzigen. Het is daarom vaak verstandig om contact op te nemen met een financieel adviseur. Daarnaast kunnen sommige wijzigingen aan de hypotheek alleen samen met een adviseur worden geregeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de hypotheekvorm wilt aanpassen. Of als er sprake is van een Verhuur- en Recreatiehypotheek.

Zoek een adviseur in de buurt

Bovenstaande informatie en meer antwoorden kunt u teruglezen in de brochure 'Hypotheek na overlijden'

Heeft u nog vragen? Bij vragen of onduidelijkheden kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de medewerkers van onze Nabestaandendesk via 088 1470 650.
Of stuur een e-mail naar nabestaandendesk@obvion.nl.