Hypotheekrente

Hypotheekrente

Kies een hypotheekrente die bij jouw situatie past

Rente tussentijds aanpassen

De rente tussentijds aanpassen bij je huidige hypotheek van Obvion? En hierdoor de bruto maandlasten verlagen? Dat kan! Lees hier hoe je dat doet!

Rente tussentijds aanpassen | Lagere maandlasten

Je wil lagere maandlasten door jouw hypotheekrente aan te passen aan de lagere actuele marktrente. Omdat die lager is dan de hypotheekrente die je betaalt voor je huidige rentevaste periode. Bij Obvion kun je tussentijds overstappen naar een nieuwe rentevaste periode met het lagere actuele rentetarief:

 • Je hoeft hiervoor niet naar een notaris en er is geen taxatie nodig. Die kosten maak je wel als je naar een andere hypotheekverstrekker overstapt.
 • Je bent mogelijk een vergoeding verschuldigd voor het renteverlies. Deze vergoeding betaal je overigens ook als je bij Obvion weggaat.
 • Je betaalt € 150 administratiekosten.
 • Heeft je huis energielabel A of hoger? Dan kun je door duurzaamheidskorting bij de start van de nieuwe rentevaste periode een lager rentetarief krijgen. Lees hoe je duurzaamheidskorting regelt.

  Eerst een indicatie of je een vergoeding moet betalen?

  Voor je besluit om tussentijds over te stappen naar de lagere actuele marktrente wil je natuurlijk graag weten of je een vergoeding moet betalen. Kijk hiervoor in MijnObvion > menu Maandlast verlagen > Tussentijds rente aanpassen. Want bij het aanvragen van het tussentijds aanpassen van de rente tonen we het nieuwe bruto maandbedrag, een indicatie van het vergoedingsbedrag en de terugverdientijd van de vergoeding. En dat vóórdat je echt een offerte aanvraagt.

  Afbeelding-rente-tussentijds-aanpassen

  Rente tussentijds aanpassen? Via MijnObvion!

  Weet je zeker dat je een nieuwe rentevaste periode wilt kiezen? Ga dan naar MijnObvion. Daar helpen we je eerst met enkele vragen op weg. Zodat je meer inzicht krijgt over mogelijke gevolgen bij het aanpassen van de rente.

  Ik wil mijn rente aanpassen

  Let op! Je ontvangt een offerte voor een nieuwe rentevaste periode en de nieuwe rente met daarbij de dan geldende Algemene Voorwaarden. Als je de offerte accepteert, gaan deze voorwaarden gelden voor je gehele hypotheek.

  Goed om te weten

  • Bij een Compact Hypotheek of een Woon Hypotheek brengen we slechts één keer in de 3 maanden een offerte uit voor het aanpassen van de hypotheekrente. Dit geldt ook als de offerte niet getekend is.
  • Loopt de rentevaste periode van je huidige hypotheek bij Obvion bijna af? Dan sturen we je tenminste drie maanden voordat het einde van de rentevaste periode afloopt een renteherzieningsvoorstel. Gedurende de laatste 3 maanden van de rentevaste periode brengen we geen offerte uit voor het aanpassen van de hypotheekrente voor dat leningdeel.
  • Heb je nog geen account voor MijnObvion? Je kunt eenvoudig zelf een account aanmaken. Wil je geen account voor MijnObvion? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de doorlooptijd voor het aanvragen het aanpassen van de hypotheekrente dan langer kan zijn. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat er in de tussentijd rentewijzigingen plaatsvinden.