Let op! Geld lenen kost geld
Let op! Geld lenen kost geld

Met het energielabel voor woningen zie je hoe zuinig een huis is én wat je kunt doen om het energiezuiniger te maken. Lees snel verder.

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft bijvoorbeeld goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd.

Energielabel woning vanaf 2024 bepalend voor maximale hypotheek

Met een energiezuinige woning is de energierekening lager en is er meer ruimte voor de maandelijkse hypotheeklast. Het energielabel heeft vanaf 2024 dus een belangrijke rol. Je krijgt te maken met het energielabel woning als je een nieuw huis koopt, je huis gaat verkopen of gaat huren of verhuren.

  • Op basis van het energielabel van je woning kun meestal extra lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen. Bijvoorbeeld € 5.000 bij energielabel C of D. Ga naar een adviseur voor een persoonlijke berekening.
  • Ben je van plan om energiebesparende voorzieningen in je woning te gaan aanbrengen? Dan is het goed om te weten dat je op basis van het energielabel van je woning kun je meestal extra kunt lenen bovenop het maximale leenbedrag op basis van je inkomen. De totale lening mag niet meer zijn dan 106% van de woningwaarde. Je adviseur kan je hier alles over vertellen.

Je adviseur kan je hier alles over vertellen en een persoonlijke berekening voor je maken.

Zoek een adviseur in de buurt

Duurzaamheidskorting bij energielabel A of hoger

Heeft jouw woning energielabel A of hoger? Dan kun je in aanmerking komen voor onze duurzaamheidskorting op het rentetarief.

Duurzaamheidskorting bij Obvion

Aantonen energielabel via MijnOverheid.nl

Je hebt het geregistreerde energielabel nodig om aan te tonen dat je voor duurzaamheidskorting in aanmerking komt. Je kunt dit downloaden via MijnOverheid.nl

Log in, kies dan het onderwerp ‘Wonen’ en klik door op ‘Energielabel’. Je ziet dan welk energielabel is geregistreerd en kunt dit als pdf-document downloaden.

Energielabel registreren door verkoper/verhuurder

Als koper / huurder heb je recht op een energielabel. Als verkoper/verhuurder ben je verplicht een geldig geregistreerd energielabel voor de woning te hebben. Je kunt een boete krijgen als het energielabel bij overdracht van de woning niet is geregistreerd. Heb je nog geen energielabel? Zorg dan dat je dit aanvraagt voordat je het huis te koop / te huur zet. Op de website energielabel.nl lees je hoe je dat aanpakt.

Andere populaire items