Let op! Geld lenen kost geld

Met het energielabel voor woningen zie je hoe zuinig een huis is én wat je kunt doen om het energiezuiniger te maken. Lees snel verder.

Je krijgt te maken met het energielabel woning als je een nieuw huis koopt, je huis gaat verkopen of gaat huren of verhuren.

Energielabel woning voor koper / huurder

Als koper / huurder heb je recht op een energielabel. Het energielabel geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd.

Zeker als je een huis gaat kopen / huren, is het goed om met energiekosten rekening te houden. Check daarom vooraf welk energielabel voor dat huis geldt.

Zoek het energielabel

Energielabel registreren door verkoper / verhuurder

Als verkoper/verhuurder ben je verplicht een geldig geregistreerd energielabel voor de woning te hebben.

Je kunt een boete krijgen als het energielabel bij overdracht van de woning niet is geregistreerd.

Heb je nog geen energielabel? Zorg dan dat je dit aanvraagt voordat je het huis te koop / te huur zet. Houd er rekening mee dat de afhandeling van jouw aanvraag even kan duren.

Registreer je energielabel

Duurzaamheidskorting bij energielabel A of hoger

Heeft jouw woning energielabel A of hoger? Dan kun je in aanmerking komen voor onze duurzaamheidskorting op het rentetarief.

Duurzaamheidskorting bij Obvion

Andere populaire items