Afbeelding-huis-kopen-pageheader

Huis kopen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt je mogelijkheden inzichtelijk.

Meetekenen hypotheek ouders

Is je inkomen nu nog niet genoeg om je hypotheek rond te krijgen? Je ouders kunnen je mogelijk helpen bij het kopen van een eigen woning door het meetekenen voor jouw hypotheek. Zo zorgen we samen voor een start vanuit het hart.

Als je ouders meetekenen voor de hypotheek, zijn zij voor de hele hypotheek aansprakelijk. Je bent zelf als eerste verantwoordelijk voor het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Maar we kunnen ook je ouders aanspreken voor alle verplichtingen van de hypotheek.

Spelregels in het kort

  • Is je inkomen nog niet hoog genoeg voor je droomhuis? Als jij nu 75% van de lasten zelf kunt dragen, mogen je ouders je over de finish helpen.
  • Je hebt dan nog 10 jaar de tijd om te groeien naar een inkomen waarmee je de hypotheek zelf kunt dragen.
  • Geldig voor een hypotheek zonder NHG.

Meer weten over meetekenen door ouders?

Je adviseur geeft alle voorwaarden en persoonlijk advies.

Zoek een adviseur

Overige financiële hulp ouders

In plaats van het meetekenen voor je hypotheek zijn er nog andere manieren waarop je ouders je financieel kunnen ondersteunen als starter op de woningmarkt:

  • Je ouders kunnen je geld lenen voor de aanschaf of verbouwing van je woning. Je moet dan wel zelf rente en aflossing betalen over de lening. Deze rente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar voor jou als de schuld (de lening) is aangegaan voor de aankoop, verbetering of het onderhoud van een eigen woning.

Terug naar pagina hypotheek aanvragen als starter