Hypotheekrente

Hypotheekrente

Kies een hypotheekrente die bij jouw situatie past

Veelgestelde vragen over rente

Enkele vragen en antwoorden rondom rente vind je hieronder.

Via de Obvion Rentemail. Bij elke wijziging in onze hypotheekrentetarieven sturen wij je een e-mail bericht.

Beneden aan deze pagina kun je je aanmelden voor Obvion Rentemail.

Bij Obvion heb je de keuze uit de rentevaste perioden van 1 tot en met 30 jaar. Heb je een hypotheek met meerdere leningdelen? Dan kun je voor elk leningdeel een andere rentevaste periode kiezen.

Houd wel rekening met de resterende looptijd van jouw hypotheek. Een rentevaste periode mag niet langer duren dan deze looptijd. Dus zou de resterende looptijd 9 jaar zijn, dan mag je nieuwe rentevaste periode niet langer dan 9 jaar zijn.

Obvion biedt niet alleen vaste rentevaste perioden maar ook de Obvion Flexibele Rente (dit is een variabele rente). Lees hierover meer op de pagina rentevormen.

Rentevrijheid is alleen mogelijk bij een Obvion Hypotheek. Dus niet bij een Obvion Woon Hypotheek, Obvion Compact Hypotheek of Obvion Basis Hypotheek.

Met Obvion Rentevrijheid krijg je bedenktijd. Bijvoorbeeld omdat je nog niet weet of je de rente voor een langere tijd wilt vastzetten. Je krijgt een rentevaste periode van 2 jaar. Binnen die 2 jaar kun je overstappen op een andere rentevaste periode. Dit kan eenmalig en is gratis.

Je kunt dan opnieuw voor een rentevaste periode van 2 jaar kiezen. Maar dat is dan zonder Obvion Rentevrijheid.

Lees meer over Obvion Rentevrijheid

Rentekeuzevrijheid is alleen mogelijk bij een Obvion Hypotheek. Dus niet bij een Obvion Woon Hypotheek, Obvion Compact Hypotheek of Obvion Basis Hypotheek.

Met Obvion Rentekeuzevrijheid krijg je extra bedenktijd in het laatste jaar van je rentevaste periode. In dat laatste jaar mag je gratis overstappen op een nieuwe rentevaste periode. Dat kan op elk moment in dat jaar, wanneer het je uitkomt.

Let op: Obvion Rentekeuzevrijheid is niet mogelijk in combinatie met Obvion Rentevrijheid.

Lees meer over Obvion Rentekeuzevrijheid

Ben je te laat met het betalen van de maandelijkse rente voor je hypotheek? Dan betaal je een boeterente. Boeterente is een extra rente die je betaalt bij een te late betaling. De boeterente is 0,16% van het maandelijkse rentebedrag.

Boeterente voor inleg SpaarGerustrekening

Ben je te laat met het betalen van de inleg op je SpaarGerustrekening? Dan schiet Obvion deze inleg voor. Je betaalt hiervoor wel een boeterente. Deze boeterente is 0,16% van het maandelijkse rentebedrag.

Het Jaarlijks kostenpercentage (JKP) is het bedrag dat je als vergoeding betaalt aan Obvion. Dit bestaat uit de totale kosten van de hypothecaire geldlening en is uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag. Je kunt het JKP gebruiken om verschillende kredietaanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Opbouw rentetarief

Obvion is open en eerlijk over haar rentetarieven. Het beleid van Obvion is dat onze klanten een eerlijk rentepercentage voor een goede hypotheek betalen. Lees de uitleg over de hypotheekrente van Obvion.

Het rentetarief voor Obvion Flexibele Rente bestaat uit vijf componenten. Een daarvan is het basistarief: Dit is de prijs die wij betalen voor het inkopen van geld om hypotheken te financieren.

De inkoopprijs van Obvion Flexibele Rente is gebaseerd op een mix van kortlopend en langlopend geld. Deze mix is afhankelijk van de gemiddelde duur dat klanten Flexibele Rente afnemen. Voordat ze eventueel kiezen voor een langere rentevaste periode.

Op de pagina Hypotheek met flexibele rente vind je uitgebreide uitleg over de opbouw van het rentetarief.