Afbeelding-contact

Vragen over je hypotheek?

Je adviseur weet er alles van. Soms kun je bij Obvion terecht.

FAQ Hypotheek verhogen

Je kunt je hypotheek verhogen voor bijvoorbeeld het verbouwen van je woning.

Als je bij het afsluiten van je hypotheek een hogere inschrijving hebt laten doen, kun je besparen op de notariskosten. Als de verhoging past binnen de gecreëerde speelruimte, hoef je namelijk niet opnieuw naar de notaris. 

Maar let op, bij het verhogen van de hypotheek krijg je in ieder geval te maken met de volgende kosten:

  • Taxatiekosten. Obvion gaat na hoeveel je woning waard is. Soms is hiervoor een taxatierapport nodig. Dan betaal je de kosten van de taxateur.
  • Adviseurskosten. Je kunt je hypotheek verhogen via een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Tot welk bedrag je kunt verhogen is o.a. afhankelijk van jouw inkomen en de waarde van je huis. Je moet de nieuwe verhoogde lasten immers ook kunnen dragen.

Je adviseur kan je er alles over vertellen en regelt het voor je.

Het verhogen van je hypotheek regel je via je adviseur. Omdat het verhogen van je hypotheek fiscale en financiële gevolgen kan hebben, waar je nu misschien niet eens aan denkt.

Je adviseur kijkt naar jouw situatie kijkt en bespreekt de mogelijkheden.

Het verhogen van je hypotheek kan een goede keuze zijn om de verbouwing van je huis te betalen. De hypotheekrente kan dan in bepaalde gevallen aftrekbaar zijn van de belasting. Je moet dan wel kunnen aantonen dat het geleende geld gebruikt is voor een verbouwing.

Je adviseur kan je er alles over vertellen en regelt het voor je.

Het is mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten op dezelfde woning. Je leent dus extra geld. De hypotheekrente is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Bij Obvion kun je deze tweede hypotheek alleen afsluiten als je eerste hypotheek ook bij Obvion loopt.

Geen antwoord gevonden? Vraag het je adviseur!

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op met jouw adviseur. Waarom niet met Obvion? Het wijzigen van je hypotheek kan fiscale en financiële gevolgen hebben, waar je nu misschien niet eens aan denkt. Wat op het eerste gezicht voordelig lijkt, hoeft niet per definitie gunstig voor jou uit te pakken. Jouw adviseur kan alles met je doornemen, het uitleggen en het voor je regelen.

Via MijnObvion zie je wie jouw adviseur is. Log in en klik bovenin op ‘Mijn adviseur’. Je hebt dan de contactgegevens van jouw adviseur meteen bij de hand.

Log in op MijnObvion

Of zoek een adviseur in de buurt