Hypotheek meenemen

Je koopt een nieuw huis. Op je huidige huis heb je een hypotheek van Obvion met een lager rentepercentage. En de rentevaste periode is nog niet afgelopen. Je hypotheek meenemen kan dan prettig zijn. Dat kan met de Obvion Meeneemregeling.

Hypotheek meenemen: hoe werkt het?

Met de Obvion Meeneemregeling sluit je een nieuwe hypotheek bij Obvion af. Hierbij neem je het oude rentepercentage en de rest van de rentevaste periode mee, onder voorwaarde dat je risicoklasse, de hypotheeksoort en de hypotheekvorm niet wijzigen voor het restbedrag van je oude hypotheek van Obvion.

Bij het opnieuw afsluiten kijkt Obvion altijd naar de verhouding tussen de waarde van de nieuwe woning en het hypotheekbedrag. Hierdoor kan je rentepercentage wijzigen.

Of het meenemen van je hypotheek gunstig is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. In ons overzicht 'jouw hypotheek veranderen' zie je dat je daarom altijd een onafhankelijke adviseur moet raadplegen.

Hypotheek meenemen bij verhuizing: de voorwaarden

Als je gebruik wilt maken van de Obvion meeneemregeling moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

Na het aflossen van je hypotheek, heb je drie maanden de tijd om je rentevoorwaarden mee te nemen.

Dat betekent dat de aanvraag voor je nieuwe hypotheek binnen deze termijn bij ons binnen moet zijn.

De nieuwe lening, blijft automatisch dezelfde hypotheeksoort als je je hypotheek meeneemt. Een Obvion Compact Hypotheek blijft dus een Obvion Compact Hypotheek. Als je je hypotheek meeneemt, kun je dus niet kiezen voor een andere hypotheeksoort.

Een nieuw huis kan duurder zijn dan het oude. Voor het verschil sluit je dan een nieuwe lening af. Op basis van de actuele hypotheekrente. Dus niet op basis van je oude rente. Je kunt voor de nieuwe lening kiezen uit alle rentevaste perioden van Obvion.

Bekijk de actuele rente

Je krijgt een voorbeeldofferte met ons rente aanbod. Deze rentetarieven blijven we maximaal vier maanden voor jou hanteren, onder de voorwaarden zoals opgenomen in de voorbeeldofferte.

In de voorbeeldofferte vragen we stukken en informatie op. Na ontvangst beoordelen wij deze informatie en jouw kredietwaardigheid. Na een positieve beoordeling sturen wij je een bindend aanbod.

Verlengen geldigheidsduurDe geldigheidsduur bij de Compact hypotheek kun je niet verlengen. Bij de Basis Hypotheek en de Obvion Hypotheek kun je de geldigheidsduur wel verlengen. De voorwaarden en termijnen zijn afhankelijk van het hypotheekproduct.

Een nieuwe hypotheek afsluiten?

Je situatie of de marktomstandigheden kunnen ook aanleiding geven om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Omdat je huidige hypotheek bijvoorbeeld een hoog rentepercentage heeft. Een hypotheek van Obvion kun je boetevrij aflossen als je je huis verkoopt. Bij andere geldverstrekkers betaal je hiervoor soms een boete.

Vraag advies

Je onafhankelijke adviseur kan je meer vertellen over de Obvion Meeneemregeling. En kan voor je uitrekenen of het meenemen van de hypotheek interessant voor je is.

Vind een adviseur

Vind een goede hypotheek adviseur bij jou in de buurt.