Carrière switch

Carrière switch

Lees hoe verschillende collega's bij Obvion een doorgroei maakten

Van medewerker Acceptatie naar Communicatiespecialist

“Goedemorgen, u spreekt met Peggy. Hoe kan ik u helpen?” Zo begon mijn dag in 2018 bij Obvion bij het Klant Contactcentrum. Tussen mijn sollicitatiegesprek en de daadwerkelijk startdatum zijn er enkele wijzingen doorgevoerd op de afdeling die niet bij mij pasten. Deze wijzigingen waren tijdens mijn sollicitatieprocedure (nog) niet bekend. Ik merkte dat dit hierdoor helaas niet mijn plekje was. Jammer, want het is een sjieke afdeling die veel voor onze klanten en adviseurs betekenen! Door een bevriende collega werd ik getipt om eens een kop thee te drinken met Fouzia, aangezien er een vacature voor Acceptant op de afdeling Acceptatie uitstond.

Een kopje thee leidt tot mooie kansen

Zo gezegd, zo gedaan… Tijdens dit gesprek uitgebreid stilgestaan hoe het reilt en zeilt op de afdeling om te zien of dit wél bij me past.  Ik kreeg alleen maar positieve indrukken en die waren gelukkig wederzijds. De overstap was hierdoor snel gemaakt. Hallooooo Acceptatie! Hier voelde ik me als een vis in het water! Iedere dag heb ik met veel plezier en enthousiasme voorbeeldoffertes uitgebracht, stukken beoordeeld om te zien of de juiste persoon een woning kocht én de hypotheek ook kon betalen. En uiteindelijk ook dossiers beoordeeld door het uitvoeren van een 2e fiat om het bindend aanbod daadwerkelijk uit te brengen. Ieder dossier was anders en had andere risico’s en uitdagingen. 

Mooie dingen komen op onverwachte momenten

Voor mijn gevoel was ik nog niet uitgeleerd binnen deze functie en zag ik voor mezelf ook echt nog mooie kansen. Maar soms komt er iets op je pad dat je niet kunt negeren. Zo stond er ineens een tijdelijke vacature voor communicatiespecialist online. Tijdens mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs heb ik enkele minors gevolgd op het gebied van Communicatie en dit vak sprak mij ook erg aan. Ik heb alleen nooit verder onderzocht wat je er allemaal mee kunt. Deze kans leek mij dan ook een prima mogelijkheid om te onderzoeken of ik het vak leuk vind en wat je er zoal mee kunt. En dus, hoppa… gingen we weer aan de thee om te kijken of er een match was… en die was er!

Van snuffelstage tot droombaan

Eind 2022 ben ik begonnen aan mijn snuffelstage van vier maanden, zoals ik het zelf noemde. In drie/vier maanden tijd heb ik een goed beeld gekregen van de werkzaamheden. Het bedenken en uitvoeren van een campagne om meer aanvragen te krijgen tot het maken en uitsturen van (interne en externe) mailings en artikelen in vakbladen. En wat dacht je van het voorbereiden van en aanwezig zijn op beurzen en congressen? Of PR werkzaamheden? Stel je eens voor: een journalist belt met een vraag over een onderwerp dat Obvion raakt en daar willen ze een artikel over schrijven… Ik vind het prachtig! En alsof het zo had moeten zijn ging er tijdens mijn “snuffelstage” een collega van Communicatie weg en kwam er een vaste functie vrij. Hier hoefde ik geen twee keer over na te denken en heb volmondig ‘ja!’ gezegd! Dit betekende wel dat ik weer aan de bak mocht qua opleiding en volgde in de avonduren de opleiding tot Communicatie adviseur.

Communicatie is echt een vák met hoofdletters

Nu werk ik dan ook al bijna twee jaar in een super leuk team en doen we ons uiterste best om Obvion zowel intern als extern mooi op de kaart te zetten. Ook in deze functie is geen dag hetzelfde. Ik heb wel onderschat dat Communicatie echt een vák is. Iedereen vindt natuurlijk iets van communicatie, maar het creatieve brein wanneer je welk kanaal met welke boodschap inzet, het overzicht houden waar we naar toe willen (strategisch denken) en aanvoelen wat nu écht past bij die specifieke opdracht om de boodschap op de juiste manier uit te dragen… dat is niet voor iedereen weggelegd.

Wil jij doorgroeien?

Ben niet bang om het gesprek aan te gaan met je leidinggevende over je wensen qua werkzaamheden. Zij kunnen met je meedenken en juist deuren voor je openen! En trek eens die stoute schoenen aan en ga eens een kopje koffie of thee drinken met een collega. Of meld je aan voor een sessie om eens mee te kijken naar de werkzaamheden van een bepaalde afdeling. Zo kom je er achter wat je wel en niet leuk vindt. Wellicht gaan er mooie deuren voor je open en word je aangenaam verrast. Met wie drink jij binnenkort een bakkie?