Afbeelding-header-duurzaamheid

Voor de groene denkers

Hebben wij groene opties zoals rentekorting vanaf enenergielabel A

Onze lievelingskleur is groen

Tom (40) en Bianca (41) houden wel van een extra tintje groen. Dat vinden ze, naast het besparen van flink wat euro’s, niet alleen belangrijk voor extra comfort in huis maar doen ze ook uit liefde voor onze planeet. Papa Tom zet daarin vaak nog een extra stapje en geeft zoonlief Senn (10) in de supermarkt een extra lesje ‘duurzaam boodschappen doen’. “Want waarom zou je in de winter blauwe bessen eten uit Peru als de besjes uit Limburg in de zomer net zo lekker smaken”, zo zegt Tom. We zoomen in op meerdere tinten groen bij Tom, Bianca en Senn thuis.

Groen wordt groener

Een geschakelde hoekwoning uit 1984 in het zuiden van het land knalt er lekker groen uit. Tom, Bianca en Senn lezen we op het naambordje. Toen Tom en Bianca dit huis kochten jaren geleden was de woning al redelijk energiezuinig. Maar met de stijging van de gasprijzen explodeerden hun energiekosten. Tijd om na te denken over vergroenen. En dat is meer dan gelukt!

En dat alles binnen 4 jaar

Tom ging aan de slag met het opvragen van offertes voor dubbele beglazing, nieuwe kozijnen en een isolerende voordeur. Die zitten er inmiddels allemaal in. “Dat scheelt echt enorm, we voelen geen tocht meer in de gang, heerlijk comfortabel.”

Ook de zolder hebben ze geïsoleerd met 16 cm glaswol en het dak is fraai voorzien van zonnepanelen. Wat het gezin merkt van deze investeringen? Een heleboel! Tom lacht: “We hebben nog maar een gasverbruik van 1/5. Ons gasverbruik is van 1.200 kuub naar 300 kuub gegaan. Hoe? In de gure wintertijd verwarmen we ons huis met airco’s. Ook die hebben we aangeschaft.” Daarmee zetten ze een hele mooie stap. Want gas verbruiken ze alleen nog maar met douchen.
Afbeelding-promo-lievelingskleur-groen

High-tech wasjes

Zelfs een mooie nieuwe wasmachine werd naar binnen gereden. High-tech! Eentje met een ingebouwde timer. In de middag als de zon schijnt en de zonnepanelen ‘shinen’, draait een wasje voetbalkleren terwijl ze er zelf lekker op uit zijn. Ohja, zegt Tom: “Recent hebben we ook twee thuisaccu’s aangeschaft. Zo slaan we zelf onze zonne-energie op die we vervolgens later op de dag gebruiken.” Tom tipt nog even dat het wel goed opletten geblazen is welke fabrikant je kiest. Check even waar het metaal vandaan komt. Die Tom toch: duurzaamheid ten top.

Gewoon doen dat groen!

Verduurzamen geeft je niet alleen de mogelijkheid om comfort toe te voegen aan je woning. Doei doei koude winters en snikhete zomers: blijven jullie maar lekker buiten. Je bespaart ook elke maand enorm op je vaste lasten. Dat blijkt maar weer. “Daarbij is het voor ons ook de gedachte dat we zelf iets goeds doen voor die mooie aardbol”, aldus Tom. Wie kent de vliegtuig-ananas? Niemand? Dat is een ingevlogen ananas van topklasse. Bianca is er best dól op, maar volgens Tom kan dat écht niet!!

Obvion. Hypotheken vanuit het (groene) hart.