Afbeelding-huis-kopen-pageheader

Huis kopen

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt je mogelijkheden inzichtelijk.

Studieschuld? Hypotheek is wel mogelijk

Met studieschuld een hypotheek afsluiten? Dat kan mogelijk zijn. Je kunt dus op zoek naar een koophuis dat aan jouw wensen voldoet. Bedenk wel: als je schulden hebt, telt dat mee bij het bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Hoe zit dat dan? We leggen het je hieronder uit.

Studieschuld en hypotheek: hoe zwaar telt dit mee?

Als je een hypotheek aanvraagt, berekenen wij volgens vaste regels hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Daarbij kijken we o.a. naar je inkomen en naar schulden. Want als je schulden hebt, is er minder ruimte om je maandelijkse hypotheeklasten te betalen. Je moet die schulden immers afbetalen. Ook de waarde van je huis en de hypotheekrente spelen een rol.

Voor een studiefinanciering is het werkelijke termijnbedrag dat je moet betalen voor je studielening het uitgangspunt.

  Studieschuld hypotheek verzwijgen? Nee!

  Het is niet verstandig om je studieschuld te verzwijgen als je een hypotheek aanvraagt. De normen over hoeveel hypotheek je kunt krijgen, zijn er niet voor niets. En stel, je sluit nu een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dan kan het verzwijgen van je studieschuld effect hebben op de vraag of je beroep kunt doen op NHG.

  Hypotheek berekenen met studieschuld

  Hoeveel hypotheek kun je krijgen met jouw studieschuld? Scheelt het echt zoveel? Gebruik onze rekentool en bereken jouw mogelijkheden.

  Bereken je maximale hypotheek

  Lees ook eens deze informatie