afbeelding-hypotheek-kiezen-pageheader

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Levenhypotheek

Bij een levenhypotheek koppel je een levensverzekering of beleggingsrekening aan een hypotheek. Lees meer over deze hypotheekvorm.

Wat is een levenhypotheek?

Een levenhypotheek bestaat uit twee delen: een hypotheek bij Obvion en een levensverzekering of beleggingsrekening.

Hoe los je een levenhypotheek af?

  • Tijdens de looptijd betaal je niets terug.
  • Je betaalt maandelijks rente voor de hypotheek.
  • Je betaalt maandelijks premie voor de verzekering OF
  • Je betaalt maandelijks inleg voor de beleggingsrekening
  • Uiteindelijk betaal je de hypotheek (gedeeltelijk) terug met de uitkering van de verzekering of het opgebouwde tegoed van de beleggingsrekening.

Levenhypotheek nog nieuw af te sluiten?

Het is niet mogelijk om een nieuwe levenhypotheek af te sluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je al een levenhypotheek hebt.

Einde looptijd van de levenhypotheek

Aan het einde van de looptijd moet je de resterende hypotheekschuld in één keer terugbetalen. Dit doe je met de uitkering van de levensverzekering of het opgebouwde beleggingstegoed. Deze uitkering of het beleggingstegoed kan minder zijn dan het bedrag van je levenhypotheek. Hierdoor kun je met een restschuld blijven zitten.

Wat als je de hypotheek niet kunt terugbetalen aan het einde van de looptijd? Dan bieden we twee mogelijkheden: de hypotheek verlengen of de hypotheek vernieuwen. We sturen je dan één jaar voor de einddatum van je hypotheek een brief. Hierin staat informatie over de einddatum, wat er gaat gebeuren en welke mogelijkheden je hebt. Neem contact op met je adviseur om te bepalen welke situatie het beste bij jou past.

Let op: Heb jij een ABP Hypotheek? Dan kan het zijn dat er op de einddatum van jouw hypotheek andere regels zijn. Vraag ernaar bij je adviseur.

Onafhankelijk advies

Wil je meer weten over de levenhypotheek van Obvion? Of over andere hypotheekvormen? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke adviseur bij je in de buurt. Hij kan je vertellen wat het beste bij je situatie en wensen past.

Zoek adviseur