Op zoek naar een hypotheek voor je huis? Obvion bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden.

Obvion Hypotheek

Een hypotheek van Obvion biedt zekerheid, kwaliteit en goede productvoorwaarden. En standaard een aantal extra services zodat je onbezorgd kunt wonen. De Obvion Hypotheek is de meest uitgebreide en flexibele hypotheek bij Obvion.

Naast de Obvion Hypotheek hebben we nog twee hypotheeksoorten: de Obvion Basis Hypotheek en de Obvion Compact Hypotheek. In de uitgebreide vergelijkingstabel zie je de verschillen.

Waarom de Obvion Hypotheek?

De Obvion Hypotheek kan een goede keuze zijn als je meer flexibiliteit zoekt. Bijvoorbeeld rentefaciliteiten zoals:

 • Dalrente waardoor je maximaal kunt profiteren van rentedalingen in de periode tussen uitbrengen van de voorbeeldofferte en het tekenen van de hypotheekakte en bij renteherziening
 • Rentevrijheid waarmee je aan het begin van de looptijd voor een rentevaste periode van 2 jaar kiest. En dan kun je tijdens deze eerste 2 jaar zonder kosten overstappen op een andere rentevaste periode. Dit kan handig zijn als je nog een daling van de rente verwacht.
 • Rentekeuzevrijheid hiermee bepaal je in het laatste jaar van je rentevaste periode zelf wanneer je overstapt op een nieuwe rentevaste periode.
 • Rentemiddeling waardoor je tussentijds een nieuwe rentevaste periode kunt kiezen waarbij de huidige rente en de nieuwe rente worden gemiddeld.

Of een langere geldigheidsduur: want je kunt een Obvion Hypotheek ook met maximaal acht maanden verlengen als je een huis koopt. Handig als je meer tijd nodig hebt voordat je naar de notaris kunt gaan, bijvoorbeeld omdat:

 • je bezig bent met een langdurig nieuwbouwproject
 • je bij de aankoop van je nieuwe woning als voorwaarde hebt opgenomen dat je eerst je eigen woning wilt verkopen

Wat kost de Obvion Hypotheek?

De kosten voor de Obvion Hypotheek zijn opgesplitst in:

 1. AdvieskostenEen Obvion Hypotheek sluit je af via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur werkt op basis van een uurtarief of een vast bedrag. Of op basis van een abonnement waarbij je periodiek een bedrag betaalt voor periodiek advies betreffende je financiële situatie. Op basis van de werkzaamheden die de adviseur voor je verricht, spreek je samen een reële prijs af.
 2. Voorbeeldofferte met rente aanbod In de voorbeeldofferte van de Obvion Hypotheek staat ons rente aanbod. Dit is standaard 4 maanden geldig. Als je een langere periode nodig hebt, dan kun je het bindend aanbod met maximaal 8 maanden verlengen. Neem je de hypotheek niet af? Dan ben je alleen annuleringskosten verschuldigd als je een getekend bindend aanbod hebt verlengd en het daarna afwijst. De annuleringskosten zijn 1% over het totale hypotheekbedrag excl. overbruggingskrediet.
 3. MaandlastenDe maandlasten van je hypotheek zijn onder meer afhankelijk van de hypotheekvorm die je kiest. Ook de rentevorm is van invloed op je maandlasten van je hypotheek.
 4. Standaard kosten Als je een huis koopt, krijg je te maken met allerlei kosten. Eenmalige kosten zijn onder meer notariskosten en taxatiekosten. Er zijn ook kosten die je maandelijks betaalt zoals kosten voor je woonhuisverzekering, inboedelverzekering en eventuele overlijdensrisicoverzekering.
 5. Nationale Hypotheek Garantie Je kunt bij de Obvion Hypotheek in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Bekijk de rentetarieven van onze hypotheken

Extra’s Obvion Hypotheek

Obvion Hypotheken biedt standaard een aantal extra’s bij alle hypotheken. Omdat wij er voor je willen zijn gedurende de hele looptijd van je hypotheek. Als je situatie verandert. Of als het even tegenzit. Want je weet nooit wat de toekomst je brengt.

Tip

Tip: bekijk de veelgestelde vragen over de Obvion Hypotheek

Ons advies? Kies voor een onafhankelijk hypotheekadvies

Wanneer je van plan bent een hypotheek af te sluiten, dan komt daar veel bij kijken. Daarom moet je je goed laten voorlichten. Wij vinden dat er maar één goed advies bestaat en dat is een onafhankelijk hypotheekadvies.

Een goede financieel adviseur kan precies voor je uitzoeken welke hypotheekvorm past bij jouw situatie en woonwensen. Hij kan kijken of de Obvion Hypotheek de juiste hypotheek is voor jou.

Vind een adviseur

Vind een goede hypotheekadviseur bij jou in de buurt