Afbeelding-onze-hypotheken

Hypotheken van Obvion

Zoek je een hypotheek? Wij denken graag mee! Ontdek wat kan.

Obvion Hypotheek

Obvion heeft drie soorten hypotheken met elk een eigen pakket aan voorwaarden. Deze kun je op verschillende manieren terugbetalen. Dit noemen we de aflosvorm of hypotheekvorm. Bij het afsluiten van een hypotheek kies je altijd een soort èn een aflosvorm. De hypotheeksoort ‘Obvion’ in het kort.

Wat is de Obvion Hypotheek?

Al onze hypotheken bieden je zekerheid, kwaliteit en goede productvoorwaarden. Daarbinnen is de Obvion Hypotheek de meest uitgebreide en flexibele. Zo kun je met de Obvion Hypotheek de geldigheid van het rente aanbod in de voorbeeldofferte verlengen. Van standaard 4 maanden tot maximaal 12 maanden.

Daarnaast heb je veel vrijheid als het gaat om rentetarieven. De Obvion Hypotheek biedt je de volgende rentefaciliteiten:

 • Dalrente: je betaalt de laagste rente tussen het uitbrengen van de voorbeeldofferte en het tekenen van de hypotheekakte. Je krijgt ook dalrente bij renteherziening. Je profiteert dus maximaal van rentedalingen.
 • Rentevrijheid je kiest aan het begin van de looptijd voor een rentevaste periode van 2 jaar. Tijdens deze eerste 2 jaar kun je zonder kosten overstappen op een andere rentevaste periode.
 • Rentekeuzevrijheid je bepaalt zelf in het laatste jaar van je rentevaste periode wanneer je overstapt op een nieuwe rentevaste periode.
 • Rentemiddeling je kiest tussentijds een nieuwe rentevaste periode waarbij de huidige rente en de nieuwe rente worden gemiddeld.

Standaard extra services

Bij Obvion krijg je bij elke hypotheeksoort standaard een aantal extra’s zodat je onbezorgd kunt wonen. Zoals geen boete bij verkoop van je woning, flexibiliteit bij verhuizing en extra hulp bij tijdelijke betalingsproblemen. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

 • Overbruggingskrediet: een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek voor het bedrag dat je tekort komt om je nieuwe huis te betalen
 • (Bank)garantie: Obvion staat garant voor de betaling van de waarborgsom wanneer de koop onverhoopt niet doorgaat

Wanneer kies je de Obvion Hypotheek?

De Obvion Hypotheek kan een goede keuze zijn als je meer flexibiliteit zoekt als het gaat om rente. En/of als je meer tijd nodig hebt voordat je naar de notaris kunt gaan voor de koopakte. Bijvoorbeeld omdat je:

 • bezig bent met een langdurig nieuwbouwproject
 • bij de aankoop van je nieuwe woning als voorwaarde hebt opgenomen dat je eerst je eigen woning wilt verkopen

Meer weten? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over de Obvion Hypotheek

Zoek je flexibiliteit in geldigheid maar niet per se in rente? Kijk dan ook eens naar de Basis Hypotheek. Heb je weinig flexibiliteit nodig omdat op korte termijn de koop van je huis rond komt? Dan kan de Compact Hypotheek ook een goede keuze zijn.

Tip

TIP: In de uitgebreide vergelijkingstabel zie je de Compact, Basis en Obvion Hypotheek naast elkaar.

Wat kost de Obvion Hypotheek?

De kosten voor de Obvion Hypotheek zijn opgesplitst in:

 • Advieskosten Een Obvion Hypotheek sluit je af via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een adviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement als je kiest voor periodiek onderhoud van je financiële situatie. Lees alles over kosten bij hypotheekadvies.
 • Maandlasten Deze zijn onder meer afhankelijk van de vorm die je kiest om je hypotheek terug te betalen. Op hypotheekvormen vergelijken zie je alle aflosvormen op een rij. Ook de rentevorm (vast of variabel) is van invloed op je maandlasten.
 • Nationale Hypotheek Garantie Je kunt bij de Obvion Hypotheek in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Kosten huis kopen Als je een huis koopt, krijg je te maken met allerlei kosten. Eenmalige kosten zijn onder meer notaris- en taxatiekosten. Maandelijkse kosten zijn bijvoorbeeld je woonhuisverzekering, inboedelverzekering en eventuele overlijdensrisicoverzekering
 • Eventuele annuleringskosten Het rente aanbod in de voorbeeldofferte van de Obvion Hypotheek is 4 maanden geldig. Je kunt de geldigheid van dit bindend aanbod met maximaal 8 maanden verlengen. Annuleren binnen de eerste 4 maanden is kosteloos. Alleen bij annulering van een verlengd getekend bindend aanbod betaal je € 500 annuleringskosten. Deze kosten incasseren wij van je bankrekening.

Bekijk de rentetarieven van onze hypotheken

Hoe regel je de Obvion Hypotheek?

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. De keuze die je maakt heeft financiële en fiscale gevolgen voor de lange en korte termijn. Wij adviseren je dan ook om je goed te laten voorlichten.

Obvion vindt dat er maar één goed advies bestaat en dat is een onafhankelijk hypotheekadvies. Een goede financieel adviseur zoekt voor je uit welke hypotheek bij jouw situatie en wensen past. En vergelijkt ons met andere aanbieders. Hij kijkt met een onafhankelijke blik of de Obvion Hypotheek de juiste keuze voor jou is.

Vind een adviseur

Vind een goede hypotheekadviseur bij jou in de buurt