CPO

CPO

Hoe wil jij wonen? Obvion maakt jouw mogelijkheden inzichtelijk.

Snelle en soepele start

Michel van Dongen zit al ruim 25 jaar in het vak en heeft sinds 2008 een eigen advieskantoor. In 2017 sloot hij 14 hypotheken met CPO. Lees zijn ervaringen!

Na een presentatie tijdens een CPO informatieavond werd hij door maar liefst 14 van de 17 deelnemers als onafhankelijk financieel adviseur in de arm genomen. Hij sloot één hypotheek elders en regelde 13 hypotheken bij Obvion.

Subsidie en financiering

Onafhankelijk adviseur Michel van Dongen

Michel over het CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in Zundert waarbij 18 woningen werden ontwikkeld op een voormalige gemeentewerf: “Er lag een extra uitdaging voor ons advieskantoor aan het eind van dit project: deelnemers konden van de gemeente een subsidie van 4.000 euro tegemoet zien. Er was één maar. De definitieve prijzen van de woningen waren vijf weken voor de passeerdatum bekend. Dus binnen vijf weken moest alles geregeld zijn.”

Dat leverde een behoorlijke tijdsdruk op, gezien het grote aantal hypotheken in dit project. Het was hard werken, maar Michel slaagde er in om samen met zijn team alles rond te krijgen. “Alle 14 financieringen zijn op tijd gelukt. De klanten waren erg tevreden, net als wij natuurlijk!”

Goede samenwerking

Waarom koos je voor Obvion? “Obvion heeft veel ervaring met CPO. Jullie rentetarieven zijn scherp, de voorwaarden zijn goed en jullie kunnen snel en foutloos handelen. Ik had bij Obvion één aanspreekpunt waardoor we snel konden schakelen. Dankzij de korte lijnen en goede communicatie verliep de samenwerking prettig en soepel.”

Lang traject

“Als adviseur ben ik ruim twee jaar betrokken geweest bij het project in Zundert. Zo’n lang traject kan gevolgen hebben voor de klant. Bij een bestaande koopwoning of standaard nieuwbouwproject bepaal je de financieringsbehoefte en mogelijkheden en regel je direct de financiering. Bij CPO zit er een behoorlijke tijd tussen de eerste berekeningen en het uiteindelijke definitieve advies en de financiering.

Dit komt omdat het bestuur en de leden van een CPO-project nog vele beslissingen moeten nemen in de realisatie van het project. Pas als alle keuzes helder zijn, kun je aannemers om een offerte vragen. Dat is pas het moment waarop de definitieve prijs per woning bekend is."

Vinger aan de pols

Gedurende de looptijd van een CPO project kan er van alles gebeuren. Het is mijn taak als adviseur om tussentijds te kijken of je het nog steeds kunt betalen. Bijvoorbeeld als de hypotheekregels worden aangescherpt, de rente verandert of iemand van baan wisselt. Daarnaast verandert bij CPO de bouwprijs nog wel eens. Pas als de architect al je wensen heeft uitgewerkt, krijg je het werkelijke totaalplaatje.“

Eerlijk en oprecht

De klanten van Michel waren heel erg tevreden over zijn aanpak en werkzaamheden. Eén van hen is Joeri die als starter zijn ervaringen met CPO met ons wilde delen.

De filosofie van Michel is simpel en doeltreffend: “Luister heel goed naar de klant, wees altijd eerlijk en oprecht en leg het op zo’n manier uit dat de klant het snapt en kan navertellen.”

Michel is hypotheekadviseur in hart en nieren maar behartigt het liefst de totale financiële zaken van een klant. Met de zeer tevreden bewoners van het CPO-project in Zundert zal dit ongetwijfeld gaan lukken!

CPO is een betaalbare manier om je droomhuis te realiseren. Lijkt het je wat, samen bouwen? Bedenk dan dat je naast een hypotheek ook eigen geld nodig hebt. Kijk voor meer informatie op CPO kosten en financiering.